EN TILLBAKABLICK OCH LITE JULPLANER SÅHÄR PÅ DAN FÖRE DOPPAREDAN

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog

Efter en intesiv tävlingsperiod har jag äntligen tagit jullov, iallfall från tävlingarna för träning behöver jag mer av. Har hunnit med två tävlingshelger i Kåbdalis, fyra kvällstävlingar i Kiruna och Boden samt en fyra dagars sväng till Geilo i Norge. Dessutom blev det två hemmatävlingar i Tärnaby förra helgen. Det har varit riktigt roligt att tävla och att vara igång på riktigt. Det var längesedan jag har varit frisk nog länge för att kunna tävla såhär mycket. Har nog faktiskt aldrig hänt. Det har varit många riktigt fina tävlingar, framförallt de i Tärnaby och Geilo där underlaget och startfältet var riktigt bra. Skidåkningen har dessvärre inte alls gått som jag önskat. Det känns riktigt tråkigt när jag äntligen är hel i kroppen och har alla förutsättningar. Det har dock funnits några glimtar som absolut är värda att ta med mig. Nu gäller det att träna, träna, träna och att reda ut röran i mitt huvud så är jag snart på rätt spår igen. Årets mörkaste dag är ju faktiskt förbi, så nu kan det inte bli något annat än ljusare!

Under de två senaste veckorna i Tärnaby har vi tränat en hel del i backen och haft det allmänt härligt med massor av julstämning. Efter några dagar med plusgrader och dåligt underlag kunde den första terminen på FHSK inte få ett bättre avslut då den toppades med ett av säsongens bästa slalompass. Det bjöds nämligen på ett grymt bra underlag och en bana från toppen av Ingemarbacken framför ett ståtligt Ry och en brinnande horisont. Det blev dessutom en julbrunch med skolan på det innan jag packade ihop och körde hemåt till kusten och Piteå igen. Svårslaget!

Igår gjorde jag den årliga julklappshandlingen… köpte den första och sista klappen igår för i Tärnaby har tiden varit knapp och sen är julklappsutbudet inte det bästa. Julshopping är inte riktigt min grej alltså, snacka om att det tär på kroppen… blev allvarligt talat migrän efter en timme. Vanligt symtom för ”Kan vi sätta oss och ta en fika isället?”-shopparna kanske? Idag är jag iallafall piggare och nu har jag och familjen nyss kommit in i stugan i Kåbdalis. För omväxlings skull firar vi julafton och juldagen här i år. Ikväll är det uppesittarkväll och då blir det pepparkakor och bingolotto. Imorgon ska vi börja dagen med julgröt, sen ska vi köra skoter, elda, äta julmat, se Kalle Ankas jul, spela spel och dela ut klappar. En helt vanlig norrländsk jul med andra ord! På juldagen blir det förhoppningsvis lite skidåkning innan vi åker hem igen. På tisdag åker jag till Gällivare över mellandagarna för att förhoppningsvis få till lite storslalomträning och sedan hem till Tärnaby för någon fler träningsdag innan det är dags att fira in det nya året. 

Här kommer några bilder från tävlingarna i Geilo. Bättre sent än aldrig!
​God jul på er!

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog