SAMMANFATTNING AV TIO FARTFYLLDA DAGAR

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog

I söndags körde vi äntligen upp för infarten till Skidhemmet. Trötta men glada över att äntligen få komma hem. Tio dagars läger, 6 tävlingar, flera träningspass, flängandes mellan flera olika ställen, det tär minsann på kroppen. Men oj så kul det har varit! Det känns som att vi har hunnit med mycket under dessa dagar. Jag har verkligen fått med mig många härliga stunder och massor av nya erfarenheter. Jag måste säga att SM-tävlingarna, slalomtävlingen i Hassela och parallellen i Bollnäs, var bland de roligaste tävlingarna jag varit på. Det bjöds på en otroligt härlig stämning, bra banor, bra underlag, en grym publik och dessutom blev det bra resultat från mig och många andra på Skidhemmet. Efter ett litet återhållsamt förstaåk på slalomtävlingen släppte jag tyglarna i andra åket och körde upp mig tre placeringar med en nionde tid. Endast 1.74 s. bakom Emelie Wikström som vann. Målet för dagen var topp tio så jag nådde inte hela vägen då jag slutade på en 13e plats. Är trots det nöjd med min prestation med tanke på min bisarra skada för bara drygt en månad sedan.

Följande dag var det dags för årets SM-parallell. På morgonen när vi kom till Bollebacken möttes vi dock av något utöver det vanliga. En brantare och betydligt längre parallell än vad, iallafall jag, någonsin åkt. Dessutom var det ett hopp på drygt en meter i mitten av banan. Jag var väldigt nervös redan dagen innan så den branten och det som såg ut att bli ett ordentligt flyg gjorde mig inte lugnare. Erkänner att jag tog hela besiktningstiden på mig att noga kolla alla svårigheter. Oroade mig dock i onödan. Det var inte alls lika svårt som det såg ut, det var snarare så att jag önskade ett hopp till.

Innan tv-sändningen av finalerna skulle sätta igång hölls det ett kval om vem som skulle få gå vidare för att få synas i rutan. Kvalet gick till så att alla fick två åk på sig att sätta en nog bra tid för att hamna inom dom 16 bästa. Jag kom inte alls igång i det första åket och blev riktigt frustrerad efter en snöplig 18e tid. Hade ju inte kommit dit för att stå som publik resten av dagen. I det andra åket satte vinnarskallen eld i baken på mig så tog revansch och kvalade till 8-dels finalen med 11e bästa tid, puuh! I 8-delen fick jag dessvärre en riktigt tuff match på en gång, då jag fick möta gårdagens vinnare Emelie. Fick en ok start i första åket men hamnade på efterkälken redan efter andra käppen. Gjorde allt jag kunde men fick se mig besegrad. Men men, det var inte helt omöjligt, allt kan ju hända i parallell. Jag hade oavsett en riktigt rolig dag och är absolut nöjd med min insats båda SM-dagarna! 

Tog med mig bra energi till lördagen och söndagens storslalomtävlingar i Fjätervålen, slutspurten på vår tävlingstour. Soliga, härliga, underbara Fjätervålen. Eller? Första dagen såg man inte längre än till första käppen… Tävlingen blev uppskjuten flera gånger. Först klockan fem, när alla vi tjejer stod och värmde upp för tredje gången inför första åket, tog dom beslutet att ställa in. Det var den dagen det. Nästa dag var dimman inte lika tjock så då blev tävlingen äntligen av. Tyvärr hade jag dragit på mig en förkylning och stod på start och övervägde en dns (did not start). Gav mig ut från starten efter många om och men och gjorde så gott jag kunde. Låg på en 13e plats efter första åket, helt okej med tanke på förutsättningarna. Andra åket var jag dock inte alls på topp. Kroppen klarade inte av mer än halva banan så blev ett rätt så abrupt slut på den tävlingen och helgen. Kände ingen sorg över det utan hade faktiskt bara hemresan i sikte. Har ända sedan denna underbara helgen i Fjäter legat sjuk i sängen… Men idag känner jag mig äntligen som människa igen! Bra är ju det eftersom jag nu är tillbaka i Hälsingland för en till helg med tävlingar. Denna gång är det slalom i Järvsöbacken som gäller. Har inga förväntningar på helgen över huvud taget med tanke på att mitt tillstånd inte direkt är race mode. Men kände absolut inte för att stanna hemma i Tärnaby för att göra ingenting. Det här är ett så mycket bättre tidsfördriv!

Alla åk från alpina SM kan ses här! 🙂

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog