PÅ JAKT EFTER DET DÄR ”FLYTET”

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog

Igår morse satte vi oss i minibussarna för en lång resa ner till Oslo. 15 timmar senare kom vi fram till en kall och trång stuga. Vi fick lov att sova med kläderna på och jag kände plankorna under den tunna och slitna madrassen i våningssängen. Livet som skidåkare är inte så glamouröst som många kanske tror… men vaknade upp glad ändå! I helgen väntar nämligen två slalomtävlingar i Hakadal och på måndag och tisdag byter vi till storslalomskidorna för tävlingar i Wyller. Känner mig riktigt peppad på att tävla och jag har aldrig varit här tidigare så ska bli roligt att få testa lite nya backar.

Tittar jag tillbaka kan jag väl inte riktigt säga att jag är nöjd med helgen som var. Visste precis vad som skulle göras men blev hämmad av min egen oro och stress över att misslyckas. När det händer går jag tillbaka till min ”gamla” åkning och tappar fokus från rätt saker, vilket ofta slutar med DNF. Det jag har valt att ta med mig från tävlingarna i Luleå är lördagens förstaåk, teknikmässigt var det ingen bravur men fick på något vis fart under skidorna och låg därmed trea, en bit efter men placeringsmässigt riktigt bra. Har valt att glömma resten, mina två klumpiga urskörningar och känslan av dåligt självförtroende. Jag har en oerhört stark motivation och vilja att hitta tillbaka till flytet som jag började komma in i under SM-veckan. Jag vet att jag kan åka riktigt bra skidor, det gäller bara att ha psyket på rätt plats för huvudet är min absolut största konkurrent för tillfället. Jag inspireras av åkare med självförtroende och mod, det är så jag vill åka och gör jag det vet jag att jag kan göra riktigt bra resultat. Det är ett stort och starkt startfält här i Norge och jag har som sagt inte det bästa självförtroendet just nu så men jag tror på min förmåga att knyta ihop säcken när det väl gäller. 

Idag har vi vilodag, välbehövligt med tanke på gårdagens många timmar i bil. Nu ska vi leta upp ett lunchställe, sedan lira lite fotboll och sen ta en lugn jogg. Jag har tack och lov fått en extra madrass att sova på inatt och elementen har vaknat till så nu har vi fått värme i stugan. Allting i sin ordning! 

Bild

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog