LJUSARE TIDER

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog

Förra helgen befann jag mig i Norge. Slalomtävlingarna i Hakadal gick inte alls som väntat då de slutade med två urkörningar och såklart en besviken Moa. Jag var verkligen missnöjd över min insats men lyckades bryta ihop och komma igen till måndagen och tisdagens storslalomtävlingar i Wyller, som gick betydligt bättre! Underlaget och vädret var så bra det kunde bli och backen passade mig som handen i handsken. Jag hittade en riktigt stabil och bra åkning och gjorde dessutom punkter båda dagarna vilket verkligen är en lättnad efter en period utan några resultat.

Hemresan från Oslo till Tärnaby var allt annat än kort. Det var schysst att jag fick åka med skidakademin hem eftersom resten av fhskgänget stannade kvar i Norge för fler tävlingar. Själv var jag fast besluten om att åka hem för att träna och ladda upp inför en hektisk tävlingsperiod vilket känns som rätt beslut även idag. Resan som tog 15 timmar ner delade vi istället upp i två. Vi  stannade i Sälen för att övernatta hos Louise så vi kunde samla kraft för dom 75 milen som återstod. Förutom att bussen gick sönder så att vi istället fick tränga ihop oss i två personbilar gick resan utmärkt!  

Hela onsdagen blev en resdag men i torsdags drog jag Sofie och Emma upp till Kobåset i Hemavan. Underlaget utanför pisten var vindpinat och klapprigt, ärligt talat bland det sämsta jag varit med om. Det kändes som att jag skulle bita av mig tungan samtidigt som smalbenen skulle gå av vid pjäxkanten… Tack och lov var vädret värt att stanna för så vi satt och njöt uppe på jungfruvårtan, tog några (många) bilder och sedan skråade vi ner till liftarna igen. Där satt vi med en kopp varm choklad i solen en stund till. I fredags tog jag på mig storslalomskidorna igen för ett storslalompass i Ingemarbacken tillsammans med akademin. Solen kikade fram då och då och vi körde en lite ny sträckning, blev en riktigt bra och rolig träning. 

I helgen tog jag, Sofie och Lisa ett par andra skidor till Kobåset. Såna smala, ostabila skidor som man åker mest uppför med…. Längdskidor är inte min grej direkt men det är uppenbarligen en bra träningsform. Jag trodde jag skulle ge upp där ett tag. Kom upp i maxpuls direkt och kände mig helt yr av utmattning! Tror jag överskattade min förmåga en gnutta så gick ut lite väl hårt men sen när jag kom in i andra andningen (då det blivit flackare och mer medvind) då kunde jag faktiskt njuta! Efter att vi tagit oss en välförtjänt fikapaus åkte vi ner till hotellet för lite afterski i våra snabba längdoutfits! Vägen ner trodde jag skulle kännas mer bekant men med ett par längdskidor blev det mer av en nära döden upplevelse… Eller iallafall en väldigt utmanande balansövning!

Idag började en ny vecka och det på bästa sätt! Först ett benpass på förmiddagen, sedan lunch på skolan och därefter ett lyckat storslalompass i Anjabacken. Trots att dagens väder bestod av blötsnö och flatljus lockar backen som tusan just nu! Det känns underbart att vi går mot vår men att det samtidigt finns många guldkorn av tävlingssäsongen kvar!

Här nedanför ser ni hur en härlig dag i Tärnaby/Hemavan kan se ut!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Om ni har lust att se fler bilder som dessa följ mig gärna på instagram! 🙂

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog