Veterangolfare från Piteå startar säsongen på Maspalomas

Ove Marklund (3:e från vänster) med några ur gänget från Piteå som är på Maspalomas Golf.

Piteå Gratistidning träffade ett gäng golfentusiaster på Gran Canaria som var i full färd med att värma upp och spela en runda på Maspalomas Golf.

Det är 27:e året som veterangolfarna genomför sin årliga resa och humöret är på topp när man bytt snöiga Piteå mot gröna inbjudande fairways på Maspalomas fina golfanläggning. Det brukar vara lite olika antal deltagare med på resorna och i år är det tolv golfkompisar som styrt kosan till varmare breddgrader.

– Det är en perfekt start på säsongen att få fara ned och svinga igång och samtidigt träffa killarna i gänget, säger Ove Marklund som är en av veteranerna.

Att det är i början på säsongen och man är lite ringrostig kan Piteå Gratistidning intyga efter att sett gänget slå ut på första tee. Men redan efter nio hål såg det klart mycket bättre ut och lite av ”kalvar på grönbete” var det allt.