Reumatikerföreningen bjöd på matnyttigt 45-årsjubileum

Reumatiker-föreningen i Piteå -firade 45-årsjubileum i Kyrkcenter den gångna torsdagen. Över hundra personer kom. Utöver smörgåsar, bakelser och kaffe bjöds de närvarande på en föreläsning om kost av Camilla Huhta och underhållning av Åsa Ivarsdotter.

Camilla Huhta är kostrådgivare och tidigare elitidrottare som driver både restaurang och ett hälsoföretag i Piteå.
   – Hennes föreläsning var mycket intressant. Jag tror alla fick sig en tankeställare, berättar Elisabeth Eliasson, ordförande i Reumatiker-föreningen.

Camilla informerade bland annat om hur många ingredienser som döljs i maten, -speciellt halvfabrikat. Hon be-tonade också, utifrån egna erfarenheter, att rätt kost även förbättrar hälsan.
   Jessica Hyllander och Sabina Persson berättade vilka svårigheter unga reumatiker ställs inför. Exempelvis kan det vara svårt att bli trodd i skolan vid exempelvis idrottslektioner. Reumatism är ju ingen synlig sjukdom.
   Jessica och Sabina berättade också om Reumatikerföreningens sektion för ungdomar och deras aktiviteter samt om vikten för unga reumatiker att få träffa andra jämnåriga med samma sjukdom.

Åsa Ivarsdotter roade och det såldes även lotter med fina vinster. Elisabeth Eliasson välkomnade också till kommande aktiviteter som en modevisning den 20 april och en kväll med temat ”Hållbar livsstil” den 9 maj då Esbjörn Häggström både före-läser och underhåller.

Reumatikerföreningen i Piteå bildades 20 april 1972.