“Skogsvinge är så nära ett riktigt besök i din skog som du kan komma”

SCA utvecklar flera digitala tjänster under året, en app till telefon är på väg.

SCA bjuder gratistidning på en intressant inblick i deras senaste produkt som ska underlätta livet för alla Norrbottens skogsägare. Med Skogsvinge, kan du bekvämt följa din skog och dina skogsaffärer på nära håll.
– I Skogsvinge finns allt du behöver för ett enkelt och lönsamt skogsbruk. Skogsvinge är så nära ett riktigt besök i din skog som du kan komma, förklarar John Lidman, marknadschef vid SCA Skog i Norrbotten.

– Det känns kul att äntligen kunna öppna ”dörren” till Skogsvinge för alla skogsägare i Norrland. Skogsvinge är en tjänst där du i lugn och ro kan upptäcka och arbeta med din skog, oavsett var du är, säger John och fortsätter:

– Vårt mål är att det ska vara okomplicerat att vara skogsägare! Du ska kunna ligga i soffan och planera din skogs framtid eller göra en virkesaffär mellan två tunnelbanestopp.

Håll koll på ditt skogsbruk
Och skogen är aldrig längre bort än din dator, mobil eller läsplatta. Det enda som krävs för att logga in på skogsvinge.se är BankID och uppkoppling mot Internet.
– Skogsvinge tar fram uppgifter om just din skog så att du kan följa ditt skogsbruk både översiktligt och på detaljnivå. Om du är kund hos SCA är det också lätt att ta del av de affärer du har med oss, både för redan utförda åtgärder och för kommande, säger John.

Givetvis innehåller Skogsvinge en karta som beskriver din skog.
– Där kan du bland annat se beståndsgränser, trädhöjd och virkes-

volymer. Med kartans hjälp kan du även ta reda på hur mycket din skog har växt, om det är dags att gallra eller att fundera på slutavverkning. Du får ett minst lika detaljerat underlag för planering och uppföljning som om du skulle göra ett riktigt besök i din skog!

Skogens ekonomi
I Skogsvinge får du även en bra bild över hur mycket du har tjänat på din skog.
– Du kan se de intäkter och utgifter som är kopplade till dina affärer. Det gäller både transaktioner som du har gjort under innevarande år och tidigare år. Den som vill kan även i detalj se vilka virkessortiment och kontrakt som ligger bakom intäkterna, säger John och poängterar:
– Och med all information om affärerna samlad på ett ställe blir det betydligt enklare när det är dags för bokföring och deklaration.

Det här är bara första steget i Skogsvinges utveckling och SCA kommer att lansera fler digitala tjänster under året.

Vi har även påbörjat arbetet med att ta fram en app till telefonen men redan nu är skogsvinge.se väl värt ett besök avslutar John.

John Lidman, marknadschef vid SCA Skog i Norrbotten.