SÅ VAR SÄSONGEN 16/17 SLUT

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog

9/5/2017

0 Kommentarer

Idag avslutar jag skidsäsongen 16/17, öppensinnad, motiverad och ”resetad” för 17/18 . Denna säsong har för mig varit något helt nytt. På många vis. Det har varit min allra första säsong sedan jag började gymnasiet som jag inte varit skadad (bortsett från två viloveckor p.g.a. en uppskuren fot). I höstas började jag på Tärnaby Skidhem FHSK, en ny skola med nya åkare, nya tränare och nytt upplägg. Året på Skidhemmet har framförallt gett mig mycket skidåkning. Jag har fått se många fina platser, testat massvis av grymma backar och åkt tävlingar jag aldrig åkt förr. Har dessutom lärt känna en hel del nya människor och fått vänner för livet. Det har flera gånger varit svåra tränings- och tävlingsförhållanden, långa resor, tuffa dagar med noll motivation, dåligt självförtroende och urkörning efter urkörning. Men allt det där har gett mig så otroligt många erfarenheter och lärdomar och gjort mig till en bättre och tuffare skidåkare. Även om jag inte har lyckats att göra något i närheten av de resultat jag hade som mål kommer jag kunna tackla den kommande säsongens motgångar lättare. Det vill jag tacka Skidhemmet för! Och särskilt tack till det härliga gänget, framförallt till er alla grymma fhsk tjejer för sjukt mycket skratt och alla fina minnen. 

I söndags kom jag hem till Piteå för ett efterlängtat sommaruppehåll. Efter att min förkylning har gett med sig ska jag påbörja sommarträningen, fylla på med D-vitamin så fort aprilvädret slutar driva med oss, fylla upp plånboken med sommarjobbslönen och sedan förstås njuta av att få gå barfota och låta mina osmickrande skidåkarfötter få återhämta sig efter en lång och harvig säsong i pjäxorna. Ska hänga med min slackline en hel del och lära mig att cykla enhjuling. Sen blir det några vändor till Umeå då och då för att besöka mina utflyttade vänner som inte har tänkt komma hem till Piteå i sommar och eftersom sommaren i Norrland knappt uppfyller SMHI:s definition av sommar ska jag även åka utomlands två veckor. Sen i augusti, när jag har varit borta från fjällen nog länge för att börja sakna den igen blir det passande med fjällvandring, fiske och stugliv med Mica och Emma några dagar, sådär lagom innan vi tre går skilda vägar för ett tag framöver.

Nu är det även officiellt att jag är en del av Tärnaby Skidakademi nästa säsong, vilket är hur kul som helst! Jag blir med andra ord kvar i Tärnaby och nöter på, för ett sjätte (!) år. Men det känns riktigt bra, för jag vill verkligen nå längre, jag vill åka mer skidor och jag tror att Skidakademin kommer passa mig riktigt bra. Trots att jag blir kvar på samma ställe ytterligare ett år känns det som en nytändning, vi ser ut att bli ett riktigt bra och vasst gäng och jag ser fram emot vad som komma skall!

Avslutningsvis vill jag tacka er som har hjälpt och stöttat mig denna säsong, trots mina många svackor. Tack till Treegold AB, BurLink Transport AB, SESEK ekonomi AB och Miljö och Företagskonsulten AB. Stort tack även till Ingemar Stenmark och Herman Nogler fonden för stipendiet och till Skidhemmet och Tärnaby Skidakademi för ert förtroende. Några 

tuffa men också helt underbara veckor har fått avsluta säsongen 16/17. Det har varit en vinter med mycket motvind men jag tar med mig alla små guldkorn och blickar framåt!

Dags för att packa bilen och åka ner till dalen efter en givande storslalomdag i Rettenbachglaciären, Sölden, Österrike

Bild

Fortfarande glada efter fyra riktigt tuffa tävlingsdagar i Pyhä!

Bild

Jag som föråkare i hemmabacken i Piteå!

Bild

Fyra härliga tjejer på läger i Juvass, Norge

Bild

Fokus under besiktning av slalombana i Pyhä, Finland

Bild

Föråkare på rankingslalomen under Piteåparallellen, i hemmabacken!

Bild

Slackline, vår typ av afterski i Juvass!

Bild

Ett bra slalompass i Juvass, Norge

Bild

I den trånga kön upp till Hintertuxglaciären. Vissa var gladare än andra…

Bild

Uppe på toppen av Ryfjället!

Bild

Bild

Bild

På läger i Juvass, våren 2016

Bild

Tre glada i Kåbdalis!

Bild

FIS i Nolby, dnf gänget…

Bild

Kobåset, Hemavan #riktigafjäll

Bild

Sölden, Österrike

Bild

Tärnabys backar och #riktigafjäll fotat av Emma Stenvall uppe på Ryfjällets topp!

Bild

En dag utanför pisterna, i Kobåset, Hemavan.

Bild

En solig med tuff dag i Hintertux!

Bild

Hintertux glaciären nerifrån dalen

Bild

Bra häng i Kåbdalis!

Bild

Glada coolingar i Juvass

Bild

Min och pappas snygga hyrbil som tog oss fram och tillbaka till Sölden.

Bild

Bild

Tre glada i Hintertux

Bild

Bild

Regnig dag i Juvass, glada ändå!

Bild

SM parallellen, jag i heat mot Emelie Wikström… något efter men inte uppgiven!

Bild

I en gondol i Hintertux!

 Detta inlägg finns i sin helhet på Moa Gabrielsson (Blogg) hemsida http://www.moagabrielsson.com/blog