Framtidstro på Grans naturbruksgymnasium

Pressmeddelanden   •   Apr 28, 2017 08:00 CEST

Fullmäktige i Region Norrbotten har i veckan tagit det formella beslutet att Piteå kommun tar över huvudmannaskapet för Grans naturbruksgymnasium från och med 1 augusti i år. Övertagandet sker som verksamhetsövergång vilket innebär att all befintlig personal vid Grans naturbruksgymnasium erbjuds att omfattas av övergången till kommunen.

Nytt för i år är att det kommer att hållas en Idrottskurs för elever från Strömbacka gymnasieskola på Grans.

– Vi ser framför oss att det finns många fler möjligheter till samarbeten mellan Grans och Strömbackaskolan och även med andra kommunala verksamheter, säger Irene Johansson Worrsjö.

Det pågår också diskussioner om samarbeten med andra föreningar/företag/organisationer inom djur och naturområdet.

– Vi har bl.a. förfrågan från en ny extern hyresgäst från 1 oktober, företaget Växa Sverige som jobbar med insemination på kor, säger Irene Johansson Worrsjö.

När Piteå kommun tar över som huvudman kommer även kontaktuppgifterna att ändras. Från och med 1 augusti ringer man till Grans naturbruksgymnasium via Piteå Kommuns växel: 0911-69 60 00 eller så kan ni gå via hemsidan, www.grans.naturbruksgymn.se, för uppdaterade kontaktuppgifter. 

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida http://www.mynewsdesk.com/se/pitea/pressreleases