Bra första halvlek gav tre poäng

Joel Edström gjorde tre mål när Anundsjö besegrades med 5-3 i söndags

Över 400 personer hade sökt sig till LF arena i Piteå när Anundsjö IF (12’e plats) kom på besök. Anundsjö som ofta brukar vara tuffa att möta och har duktige Joel Åman på topp. En till spelare som PIF skulle se upp med var spelfördelaren och nyförvärvet Aaron Spear som värvades i sommar från GMFF. 

Det var PIF som startade bäst efter Samuel Naiwo dribblar bort en försvarare på högerkanten och lägger ett lågt inlägg som letar sig fram till 17-årige Johannes Lidström som kan stöta in bollen i mål i den 13’e matchminuten. Detta var Lidströms första mål för PIF i division två.

I den 23’e matchminuten får Naiwo bollen igen på högerkanten och löper ifrån sin motståndare och lägger in bollen precis framför målfarliga Joel Edström som skjuter på målvakt men bollen studsar tillbaka på Edström och går sedan i mål, 2-0 PIF.

3-0 kom i 30’e matchminuten efter Lidström snabbt satt igång spelet från hörnflaggan till Naiwo som slår ett fint inlägg till Edström som skarvar in bollen med huvudet. I halvtid känns det som att PIF har full kontroll på matchen med undantag några fåtal spelomställningar från Anundsjö.

Publiken han knappt sätta sig igen när Kraig Rochester i 47’e minuten slår ett fint inlägg mot bortre stolpen där en fri Lidström nickar bollen precis över mållinjen, 4-0 och Lidström gör sitt andra mål i matchen! 

58′ Naiwo vinner boll på vänsterkanten och gör en fin kroppsfint som lurar Anundsjö försvararen totalt och slår ett fint pass efter marken till en fri Edström som dunkar upp bollen i nättaket, 5-0 och nu går väl luften ur Anundsjö? Ikke! Speakern hinner knappt ropa ut Edström som målskytt när det döms straff för Anundsjö efter Joachim Olofsson fäller Oskar Lindmark. Anundsjös bäste målskytt Joel Åman kliver fram och skjuter bollen i Adells högra hörn, 5-1.

5-2 kom i den 76’e minuten där Aaron Spear frispelar Oskar Lindmark som rullar in bollen vid Adells högra hörn. 5-3 kommer i 89’e minuten efter en brytning som går fel från PIF-spelare och bollen hamnar på Joel Åmans fötter som står precis utanför straffområdet, bollen placeras fint i Adells vänstra hörn.

PIF hade en väldigt bra första halvlek och offensiven såg riktigt bra ut som i andra matcher. Hade kunnat blivit några fler mål om det inte vore för Anundsjös duktige målvakt Andrian Negai. PIF har släppt in många mål i andra halvlekarna och det är väl defensiven PIF kommer fokusera på i veckan. Nästa match är mot Bollnäs borta på söndag.

Värt att notera

  1. Samuel Naiwos fyra assist (Utsedd till matchens lirare)
  2. Johannes Lidströms två(!) första mål för PIF i div2
  3. Joel Edströms tre mål (15 totalt i sin debutsäsong i div2)

Daniel Lidström

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr

DELA
Piteå IF

Piteå IF är en idrottsförening i Piteå i Sverige. Piteå IF har flera idrotter på programmet. Föreningen bildades den 24 maj 1918. 1920 anslöts IFK Piteå till Piteå IF och samma år bildades fotbollssektionen inom föreningen.