Kalix besegrades med 5-1 på bortaplan.

Kalix besegrades med 5-1 på bortaplan.

Den näst sista matchen innan seriepremiären slutade med klar seger, 5-1. Men Anders ”Krobbe” Johansson var inte helt nöjd.

-Jag tycker att vi var mycket bra i PP och BP. Det glädjer mig såklart eftersom vi har gnuggat en del på just de bitarna i veckan. I spelet 5-5 har vi gjort bättre matcher under försäsongen och jag räknar med att vi kommer upp något snäpp till i den spelformen på tisdag när möter Kalix igen, säger ”Krobbe” till hemsidan.

Målen: 0–1 Isak Ahrling (Joakim Högberg) i powerplay, 0–2 Petter Mäkitalo (Emil Wrenman och Erik Wikgren), 0–3 Joakim Högberg (Magnus Isaksson och Marcus Sandström) – paus – 0–4 Jonathan Tordhall (Joakim Högberg och Olof Lundberg) i powerplay, 1–4 – paus – 1–5 Marcus Sandström (Magnus Isaksson och Joakim Högberg) i powerplay.

Redan på tisdag spelas returen, Piteå – Kalix, på LF Arena klockan 19:00. Matchen är genrep inför seriepremiären.