Olidligt spännande i toppmötet

Foto: Robin Hedqvist

Toppmötet mellan Piteå IF och Skellefteå FF blev olidligt spännande. Till slut kunde dock inget skilja dem åt och lagen fick dela på poängen.

Toppmötet och derbyt mot Skellefteå FF var inför matchen, ett ypperligt läge för PIF att äta upp en del av avståndet upp till SFF i toppen av tabellen. Men att ta poäng är ingen lätt match, vilket dagens möte också skulle bevisa.

Skellefteå var det laget som fick ta hand om mycket av bollinnehavet i matchens inledning. PIF föll tillbaka långt ned på plan men släppte samtidigt inte till några lägen. Istället försökte man utnyttja att SFF flyttade framåt och komma i omställningar.

Den matchbilden fortsatte sedan under större delen av de första 45 minuterna. Lagen bytte målchanser fram och tillbaka, det mesta var dock halvchanser.

Mot första halvlekens sista minuter klev dock PIF upp i banan och utmanade SFF mer. Det skulle också ge utdelning och det strax innan halvtid. I matchens 43:e minut blev Joel Edström neddragen strax utanför straffområdet och PIF fick en frispark från ett drömläge.

Då klev suveräne frisparksskytten Alex Naylor klev fram, och som han slog den. Han grundlurade Fredrik Engberg i SFF-målet som trodde att han skulle lägga bollen i hans vänstra hörn. Istället valde Naylor att trycka upp den i krysset på målvakten sida. Iskallt!

PIF kunde alltså går ut i andra med en 1-0 ledning, och verkade också piggast på att göra nästa mål. Men ledningen skulle ändå inte hålla länge, bara tio minuter in i andra kom kvitteringen.

PIF som slarvat mycket innan den situationen gav bort en hörna till motståndarna, vilket inte är det klokaste när man möter serieledarna. På efterföljande hörna kunde Jonathan Käller i SFF nicka in bollen bakom Tomas Adell.

Efter kvitteringen var dock PIF fortsatt hungriga, SFF började backa hem mer och mer ju längre sista halvleken gick. PIF tryckte på för att återta ledningen men Skellefteå försvarade sig väl. I och med att PIF tryckte på så öppnade det också upp sig bakåt och flera gånger var även SFF nära att ta ledningen i matchen.

Till slut kunde dock inget sära lagen åt. Matchen slutade 1-1 och poängen delades mellan lagen. Ett fullt rättvist resultat sett över 90 minuter.

Matchfakta:

Piteå IF – Skellefteå FF

PIFs mål: Alex Naylor

SFFs mål: Jonathan Käller

PIFs trupp: Tomas Adell, Fredrik Lundgren, Pontus Sundquist, Johan Hedström (Johannes Lidström), Joachim Olofsson, Samuel Naiwo, Gustav Nordh (Kraig Rochester), Alex Naylor, Joel Edström, Robert Hammarstedt, 

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr

DELA
Piteå IF

Piteå IF är en idrottsförening i Piteå i Sverige. Piteå IF har flera idrotter på programmet. Föreningen bildades den 24 maj 1918. 1920 anslöts IFK Piteå till Piteå IF och samma år bildades fotbollssektionen inom föreningen.