​Ökat antal platser på Grans internat

Antalet elever på Grans Naturbruksgymnasium har ökat stort i år. Redan innan läsåret började stod det klart att det skulle bli svårt att få plats med alla elever på skolans internatboende. Lösningen är 14 nya internatplatser i de befintliga modulerna i Munksund. Lokalerna var tidigare ett boende för ensamkommande barn.

-När vi i somras insåg hur svårt det skulle bli att få plats med alla elever blev vi lite nervösa. Det känns inte bra om elever måste välja bort den utbildning de har valt att gå på grund av att det inte finns tillgängligt boende, säger Mimmi Andersson, driftschef och ansvarig för internatboendet på Grans.

De första veckorna av terminen löstes genom att årskurs två och tre bodde hemma under sin praktikperiod. När samtliga elever kommer tillbaka till skolan igen så blir minst 15 elever utan rum. Därför utökas nu internatboendet med ytterligare ca 14 platser när Grans får tillgång till moduler som står uppställda i Munksund.

-Eftersom gruppen ensamkommande barn har minskat så har vi inte längre samma behov av lokaler. Därför har vi haft möjlighet att frigöra moduler till Grans internat, säger Anna-Maria Nilsson, avdelningschef, samhällsbyggnad.

– Vi är väldigt glada att vi fick tillgång till modulerna så att vi nu kan erbjuda boende till fler. Våra elever har varit otroligt hjälpsamma och har på ett fantastiskt sätt hjälpt oss att lösa situationen de här första veckorna, säger Mimmi Andersson.

Från och med den 16 oktober får Grans Naturbruksskola tillgång till modulerna och planen är att eleverna ska flytta dit så fort det är möjligt – helst redan nästa vecka.