Nolia Beer 2017: Publiksuccé och överväldigade utställare

Årets Nolia Beer avslutades med ett präktigt publikrekord med 2 642 besökare och många nöjda utställare.

– Det är en fantastiskt trevlig mässa. Jag gillar att den hålls i Norrland och att den bara fokuserar på öl. Norrlänningarna är ju genuint trevliga och besökarna får högsta betyg. Mitt intryck är väldigt, väldigt positivt, säger Anders Thelenius på Jämtlands Bryggeri.

I år var andra året som Nolia Beer hölls och den gjorde det med fler bryggerier och utställare än någon gång tidigare. Det anser projektledaren Sussi Wikström vara några av förklaringarna till att mässan slog nytt rekord med 2 642 besökare. Det är mer än 600 besökare fler än förra året.

– Det är en underbar stämning på mässan, både bland besökare och utställare. Då går det nästan inte att misslyckas, säger Sussi Wikström.

Hon lyfter också fram mat och delikatesser som en viktig del av framgången.

– Vi vill ju att besökarna ska få en smakupplevelse där öl kombineras med exempelvis delikatesser och ostar, säger Sussi Wikström.

Nolia vd är stolt och glad över att mässan nu bara växer.

– Nolia Beer visar upp en otrolig bredd och kunnande. Mässan ger hantverkskunniga bryggerier en chans att visa upp sig och träffa kollegor på andra bryggerier, säger Tommy Abrahamsson.

Flera av besökarna, ibland långväga ifrån, hyllade mässan.

– Helt fantastiskt. Det känns som om vi måste hålla ihop i Norrland. Finns det något som händer duger det inte att sitta hemma, då måste man bidra själv. Sedan gillar jag atmosfären, att det finns så många lokala öl som man kan smaka här som inte finns på Systembolaget, säger Mats Axelsson från Strömsund,.

Han får medhåll av Birgitta Haglund, också hon från Strömsund i Jämtland.

– Det har varit suveränt bra. Många utställare och god öl, summerar hon.

Anders Thelenius på Jämtlands Bryggeri tycker att det är bra att mässan har fokus på öl och smak.

– Besökarna har varit väldigt frågvisa. Man kommer inte hit för att dricka sig berusad, utan för att man är nyfiken på smakerna och hur man tillverkar ölen, säger han.

Jämmerdalen Hantverksbryggeri, ett mikrobryggeri från Kalix som funnits i ett år var också nöjda med mässan.

– Det roligaste är att få en direktrespons på det vi gör och prata om öl, säger Johan Åkerman.

– Det är överväldigande. Vi är nästan som i chock över alla positiva omdömen. Att se besökarna dofta, smaka och nästan få tårar i ögonen är helt otroligt, säger Jenny Rönnbäck också från Jämmerdalen.

För mer information, kontakta:

Susanne Wikström, projektledare

+46 (0)90 8888621

+46 (0)70 278 17 03

susanne.wikstrom@nolia.se

Nolia Beer arrangeras av Nolia AB och är Norrlands egen ölmässa. Den hålls för andra gången 20-21 oktober 2017 i Umeå. Nolia Beer bjuder på livebryggningar, provsmakningar, föreläsningar samt mingel för besökaren och möjligheten att skapa eller öka sina nätverk. På mässan hittar man mikrobryggerier, ölimportörer, bryggerier, bryggmästare och delikatessföretag. Här kan besökare också shoppa tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma.

Detta inlägg finns i sin helhet på Nolia (Pressmeddelanden) hemsida http://www.mynewsdesk.com/se/nolia/pressreleases