​Städenhetens personal utbildas i hygienteknik

Alla medarbetare på städenheten i Piteå kommun vidareutbildas i hygienteknik – både ordinarie personal och vikarier. Utbildningen påbörjades i förra veckan och ska genomföras vid sammanlagt nio tillfällen.

– Kunskapskraven förändras ständigt och det kommer nya rön. Hygienutbildning är ett måste för alla som arbetar med städning för att få bättre kunskap om mikroorganismer och smittspridning. Därför kompetensutvecklar vi all personal – vårt arbete är andras arbetsmiljö, säger Margareta Lundgren, avdelningschef, Fastighets- och serviceförvaltningen.

Städenhetens personal utbildas i grupper med 12 personer. Totalt kommer hela personalstyrkan på 108 personer ha genomfört utbildningen.

Bakteriekontroll med mätinstrument
Under utbildningen får personalen bland annat lära sig att använda ett mätinstrument för att kontrollera bakteriemängden på olika ytor. Verktyget kommer att börja användas inom städenheten för att personalen själv ska kunna göra stickprovskontroller.

– De som hunnit ta del av utbildningen i förra veckan är jättenöjda. Kursledaren har imponerats av deras kunskaper och deras stora engagemang, säger Margareta Lundgren.

I veckan genomför tre nya grupper utbildningen och under vecka 45 genomförs ytterligare tre utbildningsdagar.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida http://www.mynewsdesk.com/se/pitea/pressreleases