Inredningsbutiken som blivit ett utflyktsmål med fina erbjudanden till Club Piteå medlemmar

Emma Björkman, Eva Åkerlund, Karin Källström och Malin Lindström arbetar i inredningsbutiken Hem ljuva hem. ”Jag har duktiga medarbetare och vi har roligt på jobbet något som förhoppningsvis smittar av sig på kunderna” säger ägaren Karin Källström.

Inredningsbutiken Hem ljuva hem i Piteå har blivit ett utflyktsmål.
   Ja, det kommer grupper hit från Skellefteå och Luleå, berättar Karin Källström, ägare, som också värnar om den lokala handeln.

Hem ljuva hem firar 7-årsjubileum. I den nuvarande lokalen på Storgatan mitt emot Gallerian har butiken funnits i tre år.
– Den här lokalen är större vilket också gjorde att vi kunde utveckla sortimentet, säger Karin som satsar på kvalitetsprodukter och även designprodukter av lokala tillverkare.

   – Många, framförallt unga tjejer, satsar på kvalitet som håller över tid.

Roligt på jobbet
Hem ljuva hem är också anslutet till Club Piteå. Ett kundvårdssystem som administreras av Gratistidningen och som Karin använder flitigt.
– Jag frågar varenda kund om de är medlemmar och ger bra bonus till dem som ansluter sig. Nästan varje dag har vi kunder som nyttjar sin bonus. Dessutom tar vi emot ganska många presentkort.

Karin värnar om den lokala handeln och försöker matcha konkurrensen från Internet som på många håll utarmat cityhandeln.
   – Jag försöker matcha priserna och bjuda på ett varierat utbud. Dessutom kan vi ju erbjuda en service som Internethandeln saknar. Jag har duktiga medarbetare och vi har roligt på jobbet något som förhoppningsvis smittar av sig på kunderna.

Öppet sju dagar i veckan
Inredningsbutiken Hem ljuva hem ger jobb åt sex personer. Fyra fast anställda plus två extra på helgerna.
– Vi ska vara rädda om den lokala handeln som skapar många jobb, ger ett levande centrum och dessutom gör så att pengarna stannar i kommunen.

Sedan i somras har Hem ljuva hem söndagsöppet.
   – Efter julhandeln ska vi utvärdera vad det gett. Men spontant känns det överraskande positivt, säger Karin.

Levande musik
På tal om julhandeln så är den igång.
– Allt fler väljer att handla julklappar i god tid så att inte alla kostnader för presenterna kommer i december.

Kunder från grannkommunerna besöker ofta butiken på helgerna.
– Många tycker att det är kul att Piteå har egna inredningsbutiker.

Varje helg brukar vi också skapa happenings. Det kan vara en extra liten gåva till alla som handlar. I bland har vi även levande musik i butiken. Vi försöker alltid bjuda på någonting nytt, säger Karin.

FEM SNABBA:
Palt eller Surströmming?
– Palt. Men jag gillar även surströmming.
Ronny Eriksson eller Lennart Jähkel?
– Ronny Eriksson.
Myskväll hemma eller utekväll?
– Hemmakväll.
Skellefteå eller Luleå?
– Både och.
Stad eller landsbygd?
– Stad