Inspirationsföreläsning med Morgan Alling inleder Piteå kommuns stora satsning på arbetsglädje och utveckling

Nu har startskottet gått för en av de största investeringarna som Piteå kommun gjort på ökad arbetsglädje, hälsa och utveckling. Den treåriga satsningen inleds med åtta föreläsningstillfällen om klimatet på arbetsplatsen med Morgan Alling.

– Jag är oerhört glad att vi nu är igång och har startat upp det viktiga arbetet med vår gemensamma hälsa. Vi har haft två fullsatta föreläsningar och har sex tillfällen kvar, sa Ewa Degerman, personalchef Piteå kommun efter tisdagen. All forskning visar att när vi känner arbetsglädje och utveckling i vårt arbete, mår vi bättre och klarar utmaningar på ett annat sätt. Min förhoppning är att den här satsningen ska bidra till att stärka en bra kultur på våra arbetsplatser, säger Ewa Degerman.

3 miljoner kronor under tre år

Politikerna i Piteå kommun har beslutat att fram till 2019 satsa 1 miljon kronor per år. Det är ett långsiktigt internt arbete för att motivera och utveckla medarbetare och chefer samt gemensamt utveckla hälsosamma arbetsplatser och skapa arbetsglädje.

– Vi kommer att belöna initiativ som går ut på att vi ska röra oss mer, fortsätta att satsa på utbildningar och skapa forum där medarbetarna kan vara med och påverka framtida beslut. Tack vare det hoppas vi kunna bidra till ännu mer arbetsglädje, bättre hälsa och en arbetsplats där vi ger varandra glädje och energi – och där alla ska känna sig som en i gänget, säger kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist.

Inspirationsföreläsning som berör

Morgan Alling är känd från bland annat tv-serien ”Morgans mission” där han lyfter upp klimatet på arbetsplatsen och hur vi tillsammans kan bidra till arbetsglädje.

Morgan föreläser om vad mobbning är, hur det uppstår men framförallt hur man kan förebygga så det aldrig behöver få fäste. Han pratar om hur man kan bryta negativa kulturer, kränkningar som tas om hand direkt och hur kul det är att se människor växa när de känner att får vara ”En i gänget”.

Övriga föreläsningstillfällen:

13 dec 13.00-15.15

13 dec 18.00-20.15

14 dec 07.30-09.45

14 dec 10.00-12.15

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida http://www.mynewsdesk.com/se/pitea/pressreleases