Guldbollen i Hemavan har blivit en gyllene svit

Ny gondollift och och nya Guldbollen är några av satsningarna som gjorts i Hemavan och bokningarna har ökat direkt. Foto: Tripadvisor.

Hemavans Högfjällshotell är nyrenoverat till toppklass. Och den så kallade Guldbollen har förvandlats från naturrum till en lyxig svit med sagolik utsikt över pisterna och samhället.

– Hotellet, som bokstavligen ligger mitt i backen, är med sitt läge i fjället en riktig vinterupplevelse, säger Tobias Lindfors.

Sedan Pite Havsbad Group övertog hotellet har det fått en rejäl ansiktslyftning. Allt är renoverat; rum, restaurang, kök, lobby och reception.

– Vi har sett till att hela anläggningen genomgått en riktig make over, säger Tobias.

Hemavans Högfjällshotell är genom sin placering ett riktigt eldorado för skidintresserade.

– Det är verkligen ski in och ski out. För gästerna är det bara att spänna på skidorna och ta liften direkt upp på fjället. Efter dagens slut glider de enkelt till entrén.

Hemavan är numera en av landets mest exklusiva skidorter med ett omfattande liftsystem. En nyhet är den så kallade gondolliften.

För nöjeslystna lämnas heller ingenting åt slumpen. Högfjällshottellet erbjuder både after ski och nattklubb plus förstklassig restaurang och andra bekvämligheter.

Satsningen har redan gett resultat.

– Bokningarna har ökat med 38 procent.

I anslutning till hotellet finns den så kallade Guldbollen. En spektakulär byggnad som tidigare var naturrum. Den har nu byggts om till ett gyllene boende.

– Vi har gjort om den till en lyxig svit med 14 bäddar, relax, kök, jacuzzi med mera, berättar Tobias.

Här kan man bo i en lyxig svit med 14 bäddar.

Jacuzzi och bastu är såklart en självklarhet och utsikten går inte av för hackor.

En succé.

– Den har verkligen blivit populär och erbjuder ett exklusivt boende som har ski in och ski out från våning 9 och 10 i Guldbollen, säger Tobias.

Källa: Pite Havsbad Group