Stolt projektledare får kvitto på mässans betydelse

Det är en mycket nöjd projektledare för Nolia Trädgård som summerar årets mässa.

– Vi har bjudit på det bästa programmet hittills och utställarna är jättenöjda. Dessutom har vi landets kanske bästa mässbesökare som är nyfikna, vetgiriga och vill umgås med andra intresserade. Att Koloniträdgårdsförbundet, som står bakom nordens största mässa, valt att göra Nolia Trädgård till en prioriterad mässa är ett kvitto på vår betydelse, säger Kristin Olsson.

Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård, menar att årets mässa befäster sin ställning som den största och viktigaste trädgårdsmässan norr om Stockholm.

– Vi har kunnat bjuda på en uppskattad mässa med flera nyheter som slagit mycket väl ut, exempelvis workshopparna. Jag tycker att det också är viktigt att nämna vilken betydelsefull roll mässan fått för att samla trädgårdskunnandet i norr, men också sprida det enorma norrländska trädgårdskunnande som sällan för den uppmärksamhet det förtjänar, säger Kristin Olsson.

Ett exempel på mässans starka ställning kom från Koloniträdgårdsförbundet.

– Vårt riksförbund, som är väldigt aktiva på mässan Nordiska trädgårdar i Stockholm, har i förbundsstyrelsen beslutat att Nolia Trädgård ska vara en prioriterad mässa. Det innebär bland annat att bidra med föreläsare och vara aktiva på andra sätt för att sprida kunskapen om att odla på liten yta, säger Ann-Marie Lindgren, som är ordförande för region Västerbotten.

Tillsammans med andra medlemmar i FOR, Fritidsodlarnas riksorganisation, berättar hon att rådgivningen ska utvecklas på mässan. Ann-Marie Lindgren säger att beslutet är ett kvitto på mässans ställning som kunskapscentrum för trädgårdsodling i norr.

– Nästa år blir det en nätverksträff där vi även bjuder in alla odlingsföreningar som inte är medlemmar, säger hon.

Veronica Abnersson är verksamhetschef på Medborgarskolan, som ansvarat för de workshoppar som hållits på mässan.

– Det har gått jättebra med fantastiskt många besökare och vi har haft fullsatt på alla våra workshoppar och dessutom tagit in extraplatser, berättar hon.

Mässan projektledare ser redan fram emot nästa års mässa.

– Att så många är engagerade i mässans utveckling gör det inspirerande att utveckla mässan ytterligare. Det kommer att bli spännande att nu börjar jobba med nästa mässa som hålls den 26-28 april 2019, säger Kristin Olsson.

Antal besökare 2018: ca 7200 personer. Slutliga besökarantalet blir klart under vecka 17.

För mer information, kontakta

Kristin Olsson, projektledare Umeå

090-88 88 604, 070-255 61 95

kristin.olsson@nolia.se

Nolia Trädgård arrangeras av Nolia AB och är den största trädgårdsmässan norr om Stockholm. Här samlas cirka 8000 besökare och över 70 utställare. 2018 arrangerades mässan för sjunde året i rad och 2019 hålls mässan 26-28 april i Umeå på Nolia, Signalvägen 3.

Nolia Trädgård är en mötesplats för alla som gillar trädgård, inredning och mat. Här får besökarna inspiration, nya kunskaper och möjlighet att handla växter och mycket annat till trädgården, altanen, balkongen eller fönsterbänken. Mässan genomförs i Umeå i april varje år.