Femte raka segern för Piteå

Piteå kunde vinna en tuff drabbning mot Hammarby tidigare i eftermiddag med 3-2. Knappt 1500 personer i publiken fick se två bra lag med bra struktur som tog ut varandra i stora delar av matchen. Piteå tog ledningen i den 14:e minuten genom ett bra placerat skott av Ellen Löfqvist. Hon fick bra träff några meter utanför straffområdet och bollen gick in i målvaktens högra hörn.

Precis innan halvtid så fick Hammarby en straff, som Alexandra Lindberg säkert placerade i mål. 1-1 i halvtid.

Andra halvlek blev också till stora delar en låst tillställning, även om Piteå spelade upp sig litegrann. I den 66 minuten kunde Emelie Lövgren kraftfullt nicka in 2-1 till Piteå efter hörna av Ronja Aronsson.

I matchminut 82 var det Julia Karlenäs tur att nicka in en hörna, även den slagen av Ronja Aronsson. 3-1 till Piteå och de flesta trodde matchen var över, men Hammarby ville annat och i 92:a minuten tog Julia Zigiotti Olme till vara på ett missförstånd i Piteå och hann före Cajsa Andersson på bollen och kunde enkelt reducera till 3-2. Några fler chanser fick inte Hammarby, utan Piteå kunde hålla undan och dessutom rycka ifrån i den allsvenska tabellen.

Detta eftersom Rosengård förlorade borta mot Kristianstad med 2-0, vilket gör att Piteå nu leder allsvenskan 5 poäng före just Rosengård. Men det är många matcher som återstår så det finns ingen anledning att slå sig till ro. I en jämn allsvenska så finns det inget utrymme för sämre prestationer. Nästa helg blir det tuff bortamatch mot Kopparberg/Göteborg.

Hammarbys tränare Ann-Helén Grahm: – Jag tycker vi gör en bra första halvlek och är bra med i matchen. Piteå är en svår bortamatch, men idag kändes det som att vi var nära att plocka med oss poäng här ifrån.

Piteås tränare Stellan Carlsson: – Jag tycker Hammarby gör en bra match, de har bra struktur och det är två lag som gör ett bra lagarbete, vilket gör att det till stora delar blir en låst matchbild. Det var bra att vi fick prata ihop oss i halvtid, vi hade en del att fundera på. I andra halvlek fick vi äntligen utdelning på fasta situationer. Det blev till stor del avgörande i denna match. Det blev en tuff match, men jag är stolt över tjejerna och deras attityd och att vi kunde hitta en väg att vinna den här matchen.

Värt att notera är att Faith Ikidi idag gjorde sin 150:e allsvenskamatch i Piteåtröjan.

Statistik:
Hörnor               6-5
Avslut                6-6

Byten Piteå:
62 min                Selina Henriksson ut- Lena Blomqvist in
70 min                Cecilia Edlund ut – Jo Blankenship in
86 min                Andrea Norheim ut – Linnea Selberg in

/Martin Olsson

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se//pifdam