Göteborg nästa

Efter fem raka segrar för Piteå, väntar nu en tuff bortamatch mot Kopparberg/Göteborg på söndag kl 14. Göteborg tippades innan säsongen som en av de främsta utmanarna till SM-guldet.

När Sveriges förbundskapten, Peter Gerhardsson i veckan tog ut landslagstruppen inför kommande VM-kval, så fick Göteborg med fyra spelare: Jennifer Falk, Julia Roddar, Elin Rubensson och Olivia Schough.

Förutom dessa spelare, så finns även ett par landslagsspelare för Finland med i laget och naturligtvis storstjärnan och april månads spelare i damallsvenskan, Christen Press. Hon har gjort 4 av Göteborgs 6 mål i årets allsvenska.

Göteborg ligger efter fem omgångar på fjärde plats i damallsvenskan. Åtta poäng efter ledande Piteå. Förra säsongen så slutade bortamatchen mot Göteborg 2-2 efter att Piteå haft ledningen med 2-0 i halvtid. Hemmamatchen mot Göteborg i höstas förlorade Piteå med 0-1.

-Vi har naturligtvis en bra känsla i laget efter de vinster som vi har med oss i bagaget. Göteborg har framförallt många offensivt starka spelare. På söndag visar prognoserna dessutom på 28-29 grader varmt i Göteborg, så det blir också en faktor att räkna med i denna match. Det gäller att vara ordentligt förberedd även på värmen. säger Piteås tränare Stellan Carlsson.

Ni kan som vanligt se alla Piteås matcher på Damallsvenskan.tv och Piteå Tidningens webbsändning. Där kan man även se matcherna i efterhand. Det kan passa bra ifall man tex vill se Piteås F19-lag möta Djurgården på LF Arena på söndag kl 14. Då kan man se den allsvenska matchen mot Göteborg i efterhand.  

Kopparbergs/Göteborg- Piteå IF DFF

Odds hos Svenska Spel:          1: 1,99                X: 3,20                2: 3,55

Ni som spelar på Svenska Spel kan numera även stöda Piteå IF Damfotboll via Svenska Spels Gräsroten. Det gör ni via denna länk

Tack för ert stöd!

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se//pifdam