Audio Video ökar försäljningen – genom personlig service och kundtrygghet

De tre ägarna, Samuel, Daniel och Jens. Foto: Audio Video

Personlig service och trygghet. Det gör att Audio Video ökar försäljningen och lockar tillbaka kunder från Internethandeln.

– Vi löser alltid kundernas problem oavsett vad det gäller, lovar Daniel Åberg, butiksansvarig och delägare av Audio Video i Piteå.

Personalen och del-ägarna på Audio Video i Piteå har alla jobbat på andra elektronikkedjor.

– Vi har tagit med oss det bästa från andra -företag i branschen. Vi vill bygga ett förtroende med kunderna. Hos oss träffar alltid den -enskilde kunden samma person, berättar Daniel.

Flexibla

Ambitionen är att erbjuda en service som överträffar alla andra i branschen.

– Vi tar ett större ansvar mot kunderna och vill vara en fackhandel med ett personligt bemötande där alla säljare har ett eget kundansvar. Det innebär också att vi är flexibla på ett annat sätt än många stor-marknader.

Daniel ger några exempel:

– Vi erbjuder oss att installera allt vi säljer. Nu inför fotbolls-VM genomför vi antennbesiktningar för -bästa TV-signal. Genom RUT-avdraget har vi halva priset på allt som har med Internet att göra som installation av trådlösa skrivare och till mer komplexa produkter som avancerade nätverk med mera.

Lätt att få hjälp

Det har skapat en kundtrygghet som gör att allt fler vänder sig till Audio Video för både inköp och service.

– För kunden ska det vara lätt att få hjälp. Hos oss har de alltid en och samma kontakt de kan vända sig till vid behov.

Elektronik-branschen var en av de första som drabbades av -konkurrensen från Internet-handeln.

– Redan 2008 såg vi effekterna av Internet-handeln. På så sätt har vi en helt annan -er-farenhet än många -andra -branscher som drabbats senare, säger Daniel och berättar att den personliga -service som Audio Video -er-bjuder skapar en trygghet som gör att många väljer det -lokala alternativet framför Internethandel.

Källa: Audio Video, Piteå