Förlust mot Rosengård

Vilken fantastisk inramning det blev i mötet mellan Piteå och Rosengård. Midnattssolen var på plats och sken över de 2296 personer som tagit sig till Lombia IP i Kiruna, för att se toppmötet mellan ettan och tvåan i damallsvenskan. De fick se en jämn och riktigt bra fotbollsmatch mellan två bra lag. Chanser fanns åt båda håll, men tillslut stod Rosengård som segrare med 1-0.

Efter en mållös första halvlek så började Piteå andra halvlek på ett väldigt bra sätt, bl.a. skapade man tre hörnor på kort tid. I den 64:e matchminuten kom matchens enda mål. Piteås försvarare June Pedersen missbedömde en boll och tappade oturligt balansen, vilket gav danska Sanne Troelsgaard ett friläge på högerkanten, där hon inte gjorde något misstag. Piteå försökte pressa fram en kvittering, men Rosengård stod emot och blev därmed första lag att besegra Piteå denna säsong. Trots förlusten ligger Piteå kvar i serieledning.

-Jag är väldigt nöjd med tjejernas prestation i denna match, vi gör en av våra bättre prestationer för säsongen. Det är en riktigt bra match mellan två bra lag. För oss blir det nu viktigt med återhämtning, det har blivit en hel del resande senaste tiden. Säger Piteås tränare Stellan Carlsson.

Byten Piteå:

70 min: Jo Blankenship Ut – Madelen Janogy in

79 min: Emelie Lövgren Ut – Lena Blomkvist in

84 min: Cecilia Edlund Ut – Andrea Norheim in

Varningar Piteå: Ronja Aronsson, June Pedersen

Nästa uppgift för Piteå blir bortamatchen mot Kristianstad nu på söndag, kl 14.00.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se//pifdam