Stora Nolia i Piteå – En mötesplats för utveckling

Besökarna strömmar in till Stora Nolia i Piteå som växer från år till år.

4-12 augusti hålls Stora Nolia i Piteå. Stora Nolia är Sveriges största mässa. Här ger 500 utställare inom en rad olika produktområden unika möjligheter till inspiration och shopping. Stora Nolia är också en folkfest med massor av intressanta programpunkter varje dag.

– Att göra Stora Nolia i Piteå känns som att komma hem. Det känns att förväntningarna är höga på årets mässa och jag kan redan nu lova att vi gjort allt för att överträffa dem, säger Peter Kattilasaari som berättar att alla stenar vänts för att förbättra upplevelsen av årets mässa.

– Vi har tittat igenom allt på mässan och sett hur vi kunnat förbättra varje enskild del. Hela teamet, tillsammans med övrig Noliapersonal har gjort ett fantastiskt jobb. Jag är stolt över den mässa vi gör i år och längtar till dess vi kan få visa upp den för våra besökare, säger Peter Kattilasaari.

Stora Noliabandet

Eftersom mässan är fullproppad med olika programpunkter varje dag har man tagit fram ett band som ska göra det enklare att hinna se så mycket som möjligt. Stora Noliabandet gäller som inträde alla mässans nio dagar.

Ansiktslyft för mathallen

Mathallen är en av de mest uppskattade delarna av Stora Nolia och många besökare väljer att göra inköp där. Det är något som utställare märker av. I år blir det en ansiktslyftning i mathallen med en förbättrad upplevelse för besökarna och högre kvalitet för utställarna.

– Det kommer att göra shoppingsuget ännu högre, tror Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Tesla till Stora Nolia

En av förra årets mest uppmärksammade montrar var utan tvekan elbilen Tesla. I år kommer ett av världens hetaste bilmärken till Piteå och här får besökarna chansen att provköra två av deras modeller.

1000 Stora Noliaband till VildaKidz

Genom ett samarbete med VildaKidz ges 1000 barn och ungdomar möjligheten att
besöka Stora Nolia alla dagar.

– Vi vill att alla barn ska ha en meningsfull fritid, oavsett plånbok, säger Anna Karlsson, en av grundarna av VildaKidz.

Lapptussan visar upp sitt ”hem”

Instagramkontot ”Lapptussan” har nära 70 000 följare. Emma Sundström, som driver kontot, kommer att visa upp sin uppskattade och uppmärksammade stilkänsla i Form & Designhallen.

– Jag bestämde mig för en designidé och det blev att kopiera en del av mitt hem och ta det till Stora Nolia, säger Emma Sundström.

Maxat program
Programmet är fyllt med artister och föreläsare. Besökarna kan exempelvis lyssna på föreläsningar om älgar, jakthundar och växthus. Några av artisterna som kommer är Roxy Storband, Chris Kläfford och Wiktoria.

Källa: Stora Nolia