Älska Piteå!

”Älska Piteå” är rubriken för en konferens vid Storstrands kursgård som Piteå Kristna råd och LP kontakten i Piteå, inbjuder till. Hiphopparen ­Sebastian Stakset, OAS ledaren Hans Weichbrodt och föreståndaren för LP kontakten i Piteå, Håkan Nylander medverkar.

Sebastian Stakset som för några år sedan var front figur för hiphopgruppen Kartellen, kommer än en gång till Piteå. Sebastian Stakset var vida känd som en riktig gangster,
upp­viglare och polishatare.Gruppen Kartellens budskap har varit hat och fördömande av samhället i stort.
– För några år sedan kom jag till tro på Jesus, och då gick jag igenom en väldigt stark, omvälvande förändring, berättar Sebastian Stakset.
Nu åker han runt i ­Sverige och ber människor om förlåtelse för det hat han spridit ­genom sina och ­Kartellens låtar. Han har ett angeläget budskap till Svenska folket och ung­domarna i synnerhet. Han vill berätta om sitt nya liv med Jesus, kärleken till livet, till Piteå och till det svenska folket.

Samma vision
Sebastian Stakset har fått stor kärlek till Piteå sedan förra gången han var på besök. Han har tillsammans med OAS ledaren Hans Weichbrodt och föreståndaren för LP Piteå, Håkan Nylander, fått samma vision om att, ”Älska Piteå”, och de har alla tre, på olika sätt, fått samma vision utifrån Jesaja 54: 2. ”Vidga ut platsen för din hydda, låt spänna ut tältet under vilket du bor, och spara inte. Förläng dina tältlinor och gör dina tältpluggar fastare.”
  – För att möjliggöra denna vision inbjuder LP och Piteå Kristna Råd till tältmöten vid Storstrands  konferens anläggning mellan den åttonde och tolfte augusti. Vi vill se visionen gå i uppfyllelse, visionen att Älska Piteå och vinna Sverige för Kristus, förklarar Håkan Nylander.

Text: Gösta Degerman