Tidig seriefinal på LF på söndag

Piteå IF DFF mot Kopparbergs/Göteborg. Ettan mot tvåan i OBOS Damallsvenskan. Vilken match det kommer bli på söndag kl 14.00 på LF Arena. En match ni inte får missa!

Det är ett formstarkt Göteborg som kommer till Piteå i helgen, laget har sex raka segrar i allsvenskan och senaste förlusten kom mot just Piteå, där det blev förlust med 0-1, efter mål av June Pedersen. Göteborg har ett profilstarkt lag med flertalet landslagsspelare i laget. Elin Rubensson, Olivia Schough och Julia Roddar är tre spelare som varit med i Svenska landslaget under året, dessutom finns landslagsspelare från andra nationer med i laget.

Göteborg har varit aktivt under sommaruppehållet och värvat in Hammarbys anfallare Julia Zigiotti Olme, även skyttedrottningen i Elitettan Karin Lundin och försvararen Emma Pennsäter har anslutit till laget. Medan man tappat Adelina Engman till Chelsea och Kristen Press till amerikanska ligan.

Hemmalaget och serieledarna Piteå kommer från två raka segrar mot LB07 och ser fram emot att få spela på hemmaplan igen, förhoppningsvis inför en riktigt stor publik.

Piteås tränare Stellan Carlsson: – Det blir en tuff drabbning. Vi möter ett Göteborg som är inne i ett flow och kommer säkert till matchen med ett stort självförtroende. Men det känns jättekul att få spela en sån här match inför hemmapublik.

Under senaste veckan har Piteå IF DFF skickat ut inbjudningar till ett antal flicklag och föreningar i närområdet och kommunerna runt omkring. Intresset har varit stort och flertalet ungdomslag kommer att besöka Piteås matcher under hösten, vilket känns fantastiskt kul. Om ni inte anmält er än så finns fortfarande platser kvar.
Till Göteborgsmatchen på söndag har dessa flicklag anmält sig och kommer att befinna sig på läktaren:
Sunderbyn F06,
Luleå SK F07-08,
Öjebyn/IBFF F04
Öjebyn/IBFF F05
Munksund F08
Rutvik F03-04
Munksund F06
FC Norrsken F08

Det blir ungefär 140 ungdomsspelare + ledare, vi hoppas ni kommer trivas. Ni är varmt välkomna!

Odds från Svenska Spel
Piteå – Kopparbergs/Göteborg  1: 2,12                X: 3,27                2: 3,12

/Martin Olsson