Uddamålsseger borta mot Härnösand

Målglatt i bortamötet mot Härnösand

Det var ett revanschsuget Piteå IF som tog sig ner till Härnösand för att möta nästjumbon i den sextonde omgången.

Första halvlek

Det var dock Härnösand som tog ledningen redan i den trettonde minuten genom deras debuterande nyförvärv. Leonardo Sidibé. Efter en markeringsmiss i Piteåförsvaret kunde Sidibé behärskat sätta dit 1-0 till hemmalaget. Piteås målkung Joel Edström kvitterade dock Härnösands ledning i mitten av första halvleken efter en tilltrasslad situation där hemmalaget skrek på frispark. Fyra minuter innan halvtidssvilan slog Anton Lundmark en boll på Gustav Rönnbäck-Wallin i djupet. GRW utnyttjade situationen på bästa sätt och satte dit bollen högt i närheten av närmsta krysset. PIF kunde därmed gå in i halvtid med en 2-1 ledning.

Andra halvlek

GRW hade dock mer att ge. I minut 56 placerade GRW dit 3-1 målet efter att James Burgins inspel nått honom. Glädjen blev dock kortvarig då Araya Zerai bara minuten därpå kunde utnyttja ett misstag i Piteås uppspelsfas. Zerai blev kort därefter utvisad efter sin andra varning. Anledningen var att han klev på in på planen efter skada, innan huvuddomaren gett sitt godkännande. Med en man mer på planen kunde Piteå hyfsat enkelt spela av matchen trots att huvudtränaren Jeppe Mauritzson gärna hade sett ytterligare tålamod i bollinnehavet.

Kommande match

PIF ligger nu på en tredje plats med två poäng upp till serieledande Hudiksvalls FF. Kommande match spelas mot IFK Umeå på LF Arena, söndag 19/8 kl 16.00.

Väl mött!

Laguppställning

1. Richard Nordlund

18. Anton Lundmark (65´ 2. Andreas Grimstad), 4. Pontus Sundqvist, 26. Anton Rosengren, 3. James Burgin.

5. Johan Hedström, 21. Rob Clark.

14. Gustav Rönnbäck-Wallin, 21. Axel Uddström (65´ 17. Victor Wiklund), 15. Johannes Lidström (70´ 12. Simon Jamedahr).

19. Joel Edström.

Ej inbytta

30. Anton Norén, 8 Samuel Albag.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr