Vinst efter makalös vändning

Publikfest på LF Arena

Över 3000 personer fanns på plats på LF Arena när serieledande Piteå IF DFF mötte serietvåan Kopparbergs/Göteborg i en tidig seriefinal i OBOS Damallsvenskan och vilken match publiken fick se. Med knappa halvtimmen kvar låg Piteå under med 1-3, men laget lyckades vända till seger med 4-3 inför en vilt jublande publik.

Piteå började matchen riktigt bra och pressade tillbaka Göteborg ordentligt. Efter 13 minuter så skadade sig Lena Blomkvist i en luftduell och blev liggandes kvar på planen, spelet gick vidare och Göteborg kunde ta ledningen genom Julia Zigiotti Olme, en riktig kalldusch. Efter målet tog Göteborg över taktpinnen och Piteå hade svårt att hitta rätt under en period. Men i den 35 minuten kunde Nina Jakobsson skjuta in kvitteringen. På tilläggstid i första halvlek så tappade Piteå boll på offensiv planhalva, Göteborg kontrade snabbt, Cajsa Andersson räddade första försöket men på returen kunde Olivia Schough kunde vackert lobba in 1-2 målet.

En kvart in i andra halvlek utökade Göteborg sin ledning genom ett vackert anfall som avslutades med ett fint mål av Elin Rubensson, 1-3 och många på läktaren började ställa in sig på förlust och tappad serieledning.
Men Piteå ska man aldrig räkna bort. 2-3 kom på nick av Nina Jakobsson i den 65 minuten, stolpe in. Kvitteringen till 3-3 i 72 minuten kom på straff av Julia Karlernäs och inte nog med det. I den 85 minuten så frispelades Julia Karlernäs av Cecilia Edlund och Julia placerade fint in bollen och hela arenan exploderade i lyckorus. Vändningen var fullbordad.

Piteås tränare Stellan Carlsson: – Det är en makalös prestation av spelarna att kunna vända och vinna en sådan här match. Men det här är ett otroligt lag med fantastisk attityd.
Piteås målskyttar Nina Jakobsson och Julia Karlernäs var också otroligt nöjda med vinsten och att kunna vända till seger. –Det är otroligt starkt att kunna vända ett tvåmåls underläge till seger, det känns extra kul när det är så mycket folk på läktarna, det betyder mycket för oss.

I och med vinsten leder Piteå OBOS Damallsvenskan med 4 poängs marginal före Rosengård och 5 poäng före Göteborg. Nästa helg är det match mot Vittsjö borta. Nästa hemmamatch är Söndag den 26/8, kl 14.00 mot Kristianstad. Boka in den i kalendern redan idag.

Vi vill tacka dagens matchvärd Älvsbyhus, all publik som kom till arenan idag. Speciellt tack till alla ungdomslag som var på plats. Väkommen tillbaka.

Byten Piteå:
18 min: Lena Blomkvist ut – Jo Blankenship in
60 min: Andrea Norheim ut – Cecilia Edlund in
93 min: Madelen Janogy ut – Linnea Selberg in

Det var ingen som hämtade ut halvapotten vinsten idag. Rätt nummer var 4728. Vinstsumman var över 14.000 kr(!) så kolla era lotter en extra gång. Vinsten finns att hämta ut på kansliet.

/Martin Olsson