Hyllade Jenny Holmgren till Norrbotten

Kritikerrosade Jenny Holmgren åker på Höstturné med albumet "Secret about you", och kommer till Norrbotten i slutet av oktober.

Sångerskan och Låtskrivaren Jenny Holmgren gav i april ut sitt andra album
”Secret About You” där hon presenterade sitt Moderna Folk, Pop & Country Sound. Nu beger sig Jenny Holmgren med band ut på turné och kommer till Norrbotten i slutet av oktober. 

Som efterföljare till sitt  kritikerrosade debutalbum ”It’s Like You Carry Wings” gav Jenny Holmgren, Stockholm, i april ut sitt andra album ”Secret About You”, producerat av Tassos Spiliotopoulos.

Med en hypnotisk röst och förtrollande energi är Jenny Holmgren en artist som verkligen
har hittat sin egen unika stil. Influerad av modern folkmusik, country, pop och rock har den stigande stjärnan uppvisat förmåga att skapa musik som drar in lyssnarna i hennes värld på de mest magiska sätt.

Spännande nyheter för fansen av hennes första album är att Holmgren har vidareutvecklat sitt ‘sound’ ytterligare. Den nya skivan ”Secret about you”, som släpps av Anelia Records, bygger likt den första skivan på ett unikt samarbete med den erkände gitarristen och producenten Tassos Spiliotopoulos. Gitarr- och röstharmonierna löper likt i Jennys tidigare verk som en röd tråd genom musiken, men nu har soundet också förstärkts av trummor och bas vilket gör soundet bredare.

”Jag gick in med både själ och hjärta”

– Jag gick in med både själ och hjärta i ”Secret about you ”och jag tycker att det lyser
igenom, säger Jenny Holmgrens om det senaste albumet.

– Vi kände oss inte styrda av strikta musikstilar, det handlade bara om att spela låtar av
betydelse, som har någonting att säga och är nya och ärliga.

Den nya turnén inleddes på Kungsträdgårdens Stora Scen och i slutet av oktober gör Jenny Holmgren stopp i både Luleå och Piteå. 28 oktober uppträder Jenny med band på Ebeneser i Luleå. 31 oktober på Kaleido i Piteå.

Källa: Anelia Records