Vinst i hemmapremiären efter Forsgrens dunderdebut

I Norrmalmia spelade Wibax Piteå IBK hem två poäng under söndagen. Ännu en skalp mot ytterligare ett topptippat Djurgårdens IF.

 

Ett nytt intro ramade in premiärmatchen, innan lineupen presenterades laget till klassikern ”We´re gonna win” med Bryan Adams… hur många år har den låten körts i Norrmalmia? Självklart bidrog låten till att Wibax fick vinna en jämn och oerhört spännande match.

WP startade matchen bra. Det syns att det är två lag som vågade spela stärkt av premiäromgången, Pitelaget kom från oavgjort, 3-3 borta mot starka Team Thorengruppen SK och DIF vann en veckomatchen mot nykomlingen IBK Runsten med hela 12-3.

Matchen då? Wibax tog ledningen efter dryga sex minuter. Andralinan öppnade starkt. Först en passning över centrallinjen från Elias Karlsson som Tobbe Wiklund tog emot på vänsterkanten. Wiklund gör då två gubbar läckert för att sedan passa in till John Stenström i slottet som avslutar direkt, 1-0. DIF kvitterade endast minuten senare då WP tappade bollen vid mittplanen.

WP fortsatte sedan med att ledningen igen minuten senare  och då i powerplay. Ekke Nilsson serverar Oskar Forsgren som med höjd klubba avslutar direkt i ”smurfhöjd” – 3 äpplen högt. Repris sedan. DIF tar över spelet efter målet kan kvittera på ett rätt enkelt skott med ett skott från halva planen där Oskar i målet förefaller skymd.

Andra perioden inleds mera avvaktande utan de där heta chanserna. Wibax täcker flera skott som ger energi till laget. Efter dryga åtta minuter kontrar Wibax och sätter dagens vackraste mål där till 3-2. Oskar Forsgren åter sist på bollen men Nilsson gånger två är med i anfallet, Erik och Joakim. Ett fantastiskt innebandymål!

En ny ledning och nytt bolltapp av Wibax på mittplan straffar sig direkt. DIF kontrar och kvitterar strax innan de ens gått en minut. Här behöver killarna vara mer noggranna. Fortsättningsvisa har hemmalaget sedan ett jätteläge med en två mot nolla av juniorfemman men målvakten räddar. Överlag en bra period med ett par vassa chanser och ett bra spel med eget bollinnehav som gillas av publiken med gillande applåder.

I tredje periodens inledning, efter en minut, nyttjar Martin Hallén-Almroth det han är bra på och det är att springa. Han löper förbi på vänsterkanten och avslutar med ett skott som rullar in över mållinjen mellan stolpe och målvakt som innebär ledning med 4-3. Efter det ledningsmålet skulle hemmalaget kunna ha gjort 5-3 på en och två gånger men skärpan i avsluten saknas. Wibax försvarsspel är ännu bättre i 3:e perioden men tvingas ändå kapitulera med endast fyra minuter kvar då DIF kvitterar med kontring där bortalagets målvakt får assisten.

I förlängningsfemman är det Wibax som har de flesta vassare chanserna och känslan är att det är rättvist när laget efter 4.08 min får avgöra. Återigen är det Oskar Forsgren stående i slottet avslutar direkt efter att Erik Nilsson serverat honom efter en löpning runt Djurgårdskassen.              

Ett uppoffrande spel med många täckta skott, den kollektiva laginsatsen och ett bättre försvar gör att Wibax får vinna rättvist. WP tappar ett par bollar i mittplan som straffar dem hårt med två insläppta mål. Det blir en hemläxa att arbeta med i veckan.                                                                

Matchstatistik: https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/serie/9298/match/399690

/Rolf Svanold

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan