Förlust efter sent uppvaknande i Gävle

Det var ineffektiviteten, ett Wibax som kom i gång för sent, onödiga utvisningar i slutet och ett bra försvar från Gävle som gjorde att Wibax fick åka hem utan poäng. 

Första perioden var jämn spelmässigt med bra målvaktsspel. Förstalinan för Wibax står bakom de flesta av chanserna men får inte in bollen. Istället tar Gävle ledningen med 1-0 efter knappt tre minuter genom ett snyggt mål på tennis strax utanför målområdet. En fin passning från halva planen letade sig fram.

Andra perioden inleds med att båda lagen höjer pressen högre i banan.  Gävle utökar ledningen i ett PP efter drygt 4 min återigen på tennis. Spelmässigt är det jämnt men Gävle får återigen nätkänninh då mam kontrar in 3-0 i en två mot nolla efter knappt 12 minuter. Strax efteråt får Wibax möjligheten att spela i PP utan att få in bollen. Rödklätt spelar bra i spelformen men Gävle gör ett fint boxplay och har framförallt ett utmärkt målvaktsspel.

Röda laget får en bra start av 3:e perioden och efter drygt minuten kommer reduceringen då Tobbe Wiklund med en hand på klubban är sist på bollen efter en passning, eller snarare ett mindre bra skott av John Stenström. Gävle replikerar knappt två minuter senare efter en kontring som hade sin grund i slarv i uppspelsfasen av Wibax. Gävle utökade ledningen till 5-1 i PP efter drygt 5 minuter där Wibax även drabbades av oturlig skada på Elias Nyström som föll till marken. Axeln for ur led och han ska enligt uppgift vara med laget på väg hem efter att ha fått hjälp på sjukhuset.

Wibax vaknar till efter dubbla reduceringar till 5-3 efter 10-11 minuter. Erik Nilsson är sist på bollen vid båda målen. Målen är resultat av vilja att forcera in bollen. Coacherna Stenström/Wiklund gick ner på spelare och tvingas samtidigt möblera om på grund av skador. Även Joakim Nilsson fick lämna planen efter en förmodad sträckning. Wibax spelar periodvis med fyra forwards och en back i försök att komma närmare. Efter timeouten tar man ut målvakten Oscar Öbergfm för att spela 6 mot 5. Däremot drar på sig dubbla utvisningar, helt onödigt, och matchen är därmed förlorad.

Piteåpojkarna kommer igång försent och det blir frustration i laget då de inte får utdelning på chanserna. Hade kunnat bli mer än 5-3 om det studsat Wibax väg. Men när det inte går som man vill, tappas rörligheten i spelet och tyvärr får det då slå över åt andra hållet med onödiga utvisningar. Laget kan bättre än och behöver helt enkelt inse att det bästa är nog att ta med sig det positiva som finns från den här matchen och glömma resten.

Nästa match är hemma i Norrmalmia, Söndag 14/10 14.00, då Salems IF gästar. Välkomna och stötta oss på plats då!

Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=399693

/Rolf Svanold

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan