Återuppståndelsen efter 4 vinstfria

Foto: Daniel Lidström. Gustav Rönnbäck Wallin hålls i famnen av Johannes Lidström

Piteå IFs chanser lever ännu kvar efter att ha slagit gästande Gottne IF med 2-0.

Det var den näst sista hemmamatchen och höstens sista solsken strålade på LF. Med slutspurten och tabellens sista poäng att slåss för var det förutsättningar bäddade för ett krig. Istället spelades det en något hackig första halvlek som genomsyrades av flertalet felpassningar, felpositioneringar och missade chanser från båda lagen.

– Det är en tuff match och en tuff första halvlek, hävdar Gustav Rönnbäck Wallin

Men… det fanns stundtals moment som visade på varför just PIF förtjänar att avancera i tabellen och de guldklimparna såg vi i andra halvlek. Exempelvis vann laget en frispark som gav Nordh en liknande möjlighet som den han slog mot Luleå senast. Trots att den inte gick i mål gick det inte lång tid innan Nordh gick på med en ny kanon som räddades av Gottnes målvakt.

PIF började visa på ett hårdare tempo och tog upp laget. Det dröjde inte länge förrän den inbytte Johannes Lidström sköt in 1-0 i den 72:a minuten framifrån strax intill straffpunkten.

– Vi fortsatte vårt spel, hittade ytor, göra ytorna lite större i mitten och till slut fick vi in 1-0!

PIF lyckades spela vidare med ett något lugnare tempo och fokuset var nu att försvara sin ledning hellre än att utöka den. Det blev något nervigt mot slutminuterna men då klev Gustav Rönnbäck Wallin fram återigen efter att ha vunnit bollen på motståndarens sida och sedan säkrat en viktig vinst i lagets resa mot avancemang.

– Skönt att äntligen få en vinst efter fyra nederlag, hävdar en lättad Rönnbäck Wallin.

Urmat Klasson

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr