Wibax Piteå IBK vann efter SD med 5-4

Anton Grönlund född 2000, fick göra debut från start på hemmaplan.

Wibax Piteå IBK vann efter förlängning mot topptippade serieledarna Salems IF med 5-4.

I Norrmalmia vann Wibax en dramatisk händelserik tillställning rättvist till slut.

Ett revanschsuget och vaket Wibax visade från start att förra helgens prestation var glömd. I första perioden har Salem mer bollen. Perioden har ett lågt tempo och spelet är avvaktande från båda lagen. Salem tar ledningen efter halva perioden. 

Andra perioden inleds som den första. De rödklädda får möjligheten i PP efter drygt 2 min utan att skapa någon vassare chans. Salem utökar ledningen till 0-2 efter knappt 7 minuter på ett direktskott efter fin diagonalpassning. Salem har en bra period med flera chanser. Wibax kommer succesivt mer in i matchen och klarar också en utvisning efter halva perioden. Anton Grönlund, -00:an, gör en jätteräddning i Salems PP.

Efter ca 15.30 får de röda reducera genom Erik Nilsson som får stå helt ren i slottet och lägga in bollen som kommer in från vänstra hörnet på något sätt i kamp om bollen. Perioden avslutas i ett högt tempo med chanser åt båda håll. Målet gav energi till Wibax.

Som så många gånger tidigare i denna underbara sport inleds tredje perioden i ett högt tempo och med bra spel av båda lagen. Det är chanser åt båda håll. Wibax drabbas av en oturlig skada på Isac Zerpe som kolliderar med Salem-spelare och får en smäll mot huvudet och han spelar inte mer. Wibax skapar flera möjligheter, bl.a. trippelchans efter 7 min genom John Stenström, Tobbe Wiklund och Marcus Renberg i samma byte. De röda kvitterar till 2-2 genom Oskar Forsgren som avslutar efter en 180 graders snurrpassning från Marcus Renberg centralt i planen. Inom 45 sekunder gör Wibax 2 mål genom John Stenström, dels 18.23 och 19.08. Mellan målen blir det ett längre avbrott efter en skada på Martin Hallen-Almroth oturligt i tuff närkamp på jakt efter bollen. Knät får sig en smäll. Ambulansen tillkallas och tar med sig Martin för vård. Hoppas på det bästa och ett snabbt tillfrisknande! 

Salem reducerar och kvitterar inom 36 sekunder med målvakten utplockad, kvittering med klockan på 19.53. Tufft, men Wibax vill vinna och får avgöra efter knappt 4 minuter då Oskar Forsgren snurrar runt och slår en backhand centralt och högt upp i målet.

Matchstatistik: https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/serie/9298/match/399700

/Rolf Svanold

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan