Pontus Sundqvist skriver ett tvåårskontrakt

Pontus Sundqvist får en ny roll under sin skadeperiod

Årets lagkapten Pontus Sundqvist som drabbades av en korsbandsskada har trots detta valt att krita på ett tvåårskontrakt. Pontus kommer under säsongen 2019 fungera som lagledare under sin rehabperiod. Pontus spelade nitton matcher innan skadan satte stopp för säsongen.

Sportchef Jens Hedström kommenterar Pontus påskrift och nya roll:

Trots Pontus skada så försöker vi se framåt. Under 2019 kommer Pontus vara lagledare under sin rehabperiod. I den bästa av världar kommer Pontus börja träna med boll efter sommaruppehållet, men vi ser detta som en bonus om så skulle ske. Varken vi eller Pontus känner någon stress, utan kontraktet som är skrivet till 2020 indikerar på en fortsatt framtid inom klubben. Vi ser Pontus som en viktig del i vårt framtida lagbygge, då han bland annat bidrar med goda ledaregenskaper både på och utanför planen.

Under förmiddagen opererar sig Pontus och vi skickar ett stort lycka till samtidigt som vi önskar lycka till med rehaben.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr