Fotbollsforum i Piteå innan det historiska SM-guldet

Robert Lindström, ordförande i Norrbottens Fotbollsförbund, höll i helgens Fotbollsforum i Piteå, som genomfördes innan det historiska SM-guldet.

Vid Norrbottens Fotbollsförbunds Fotbollsforum i Piteå i helgen hälsades ledare och representanter för länets fotbollsföreningar välkommen av ordförande Robert Lindström.
  – Det här kan bli en historisk dag för norrbottnisk fotboll. Det allra största som hänt i den norrbottniska fotbollshistorien, sade han på förmiddagen, ett antal timmar innan den historiska händelsen blev ett faktum.
– Jag och vi alla andra hoppas naturligtvis att det blir en kamp om de allra ädlaste medaljerna, sade han med tanke på den jämna och spännande situationen i tabellen, där det i praktiken var tre lag som inbördes gjorde upp om medaljerna.

Bengt Augustsson, ordförande i Luleå Sportklubb, fick ta emot utmärkelser för klubbens tre seriesegrande lag samtidigt som han fyllt ett antal jämna år.

Bengt Augustsson, tidigare ordförande i Norrbottens Fotbollsförbund och numera ordförande i Luleå Sportklubb, fick ta emot utmärkelser för klubbens tre seriesegrande lag samtidigt som han fyllt ett antal jämna år.
– Vi har 800 ungdomar inom klubben som spelar fotboll och innebandy, så vi är positiva inför framtiden, sa Bengt Augustsson, en ledarprofil av högsta klass.

I Piteå har man startat ett projekt för att få fler ungdomar och även ledare till fotbollen, ett projekt som riktades till landsbygden. Ansvariga för det är Johan Zingman och Johan Zakariasson.

Nina Nordström, som för dagen representerade Bergnäsets AIK, informerade om ett koordinatorprojekt som hon leder och innehåller internutbildningar riktade till länets föreningar, där varje förening och lag får ta fram var sin målbild till sina träningar. Bland annat.
– Målbilden styr träningar och matcher, så vi exakt vet vilka övningar vi ska genomföra, sade hon.

Text: Kenneth Strömberg