Johan Hedström skriver ett tvåårskontrakt

Altersonen Johan Hedström har valt att fortsätta karriären i Piteå IF genom att förlänga sitt kontrakt med två år.

– Johan hade framförallt en riktigt fin höst där han hade en hög lägsta nivå i alla delar av sitt spel, säger sportchefen Jens Hedström.

Johan har under hösten cementerat sin plats på mittfältet och haft en fin utveckling under hela säsongen, vilket tränaren Jeppe mauritzson håller med om.

– Johan är en av de spelarna som tagit tydligast steg i sin utveckling under året, vilket inneburit att han vuxit fram som en oerhört viktig stomme i laget. Att Johan fortsätter i PIF ger oss en stabil grund för ytterligare utveckling och resultat, säger Jeppe Mauritzson.

Johan har från sin mittfältsposition detta år spelat 25 matcher samt gjort ett mål och ett assist. Allrounde Hedström har utöver sin centrala mittfältsposition spelat en del ytterback samt testats som mittback under bland annat internmatchen i slutet av matchen. 

– Johans förmåga att spela på flera positioner gör också att vi får möjligheten att vara flexibla i våra formationsskiften och spelsätt. Johan har under året utvecklat sitt passningsspel där han blivit bättre på att slå ut lagdelar i större utsträckning men samtidigt bibehålla en hög passningsprocent. Sen måste man även uppskatta Johans initiativ att ta ledigt en förmidag i veckan under kommande år för att närvara på förmiddagsträningar, för att ta ytterligare steg i sin utveckling, säger Jens Hedström.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr