Johannes Lidström klar för 2019

Johannes Lidström förlänger kontraktet

Johannes Lidström har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019. 

– Med sin unga ålder har han alla möjligheter att fortsätta utvecklas till en spelare som är för bra för division 2, säger tränare Jeppe Mauritzson.

18-årige Johannes kommer nästa säsong göra sin tredje säsong i herrlaget. Säsongen 2017 blev det för två mål, medans siffran ökades på till åtta mål under den gånga säsongen trots en del skadeproblematik.

– Johannes har detta år fått en mer offensiv roll än ifjol vilket visade sig i poängproduktionen, men både vi och Johannes tror det finns ännu mer att få ut. Just nu arbetar han med att få bukt på sina ljumskproblem han haft under hösten vilket har försvårat för honom att nå sin maximala potential. Johannes är en spelare som lagkamrater, ledarstaben och publiken uppskattar som vi är väldigt glada över att kunna förlänga kontraktet med.

Många som ser Johannes spela reagerar över dom maxlöpningar han gör samt dom löpmeter han lägger ner vid varje match, något som även huvudtränare Jeppe Mauritzson uppskattar.

– Johannes besitter en snabbhet och en direkt spelstil som hotar motståndarna på ett väldigt effektivt sätt. Han har även en väldigt viktig roll i vårat försvarsspel med sin enorma arbetskapacitet och skicklighet i att erövra bollen, säger Jeppe Maurtizson.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr