Nästa serieledare slagen på övertid – igen

Wibax visar på nytt moral och att man är ett lag som vill vinna. Dagens vinst är den tredje av fem möjliga i förlängningsspelet och man är hittills obesegrade på övertid. Trepoängaren var ytterst nära under söndagens afton! 

De rödklädda hade inför dagens möte justerat i linorna en del det gav direkt resultat. Ledningen kom efter drygt nio minuter då John Stenström tog i väg på en löpning på vänsterkanten, fick bollen och avslutade snyggt i bortre krysset. Efter knappt elva minuter kvitterade dock gästerna genom en snabb kontring. Hemmalaget tappade bollen vid mittplan och straffades hårt. Kvitteringen var ett faktum. 

 

I slutet av perioden får de rödklädda en chans att avsluta perioden i powerplay och har faktiskt en boll inne! Men domaren dömer bort målet då kapten Wiklund anses vara i målvaktsområdet.  

 

I andra perioden inleder hemmalaget vidare på det avslutande PP:et och har ett avslut strax utanför som önskade mer. Istället för mål där kom 2-1-målet en halvminut senare genom Tobias Wiklund. Nyss nämnde klämmer in bollen vid höger stolpe efter att ha slagit ett förstapass till Erik ”Ekke” Nilsson, fortsatt på en löpning från mittplan ner mot målet och sedan fått tillbaka bollen från Ekke dragit en passning genom hela Tullinges försvar. Ett mycket fint ”give n go-mål”.  

 

Wibax utökar även till 3-1 efter ännu ett riktigt snyggt mål där Isac Zerpe är sist på bollen. Han avslutar i slottet efter att Tobbe Viklund först droppat till Oscar Forsgren som sen droppat bollen vidare till Zerpe som står rätt i position. I slutet av perioden får gästerna först reducera genom bortalagets poängkung, Anton Andersin som gör sitt andra för dagen.

 

I den tredje perioden är de rödklädda som är bättre även om Tullinge skapar ett par chanser. Men i slutet får bortalaget sin bästa chans då Wibax drabbas av en utvisning med mindre än minuten kvar. De svartklädda plockar målvakten och lyckas kvittera med knappt 30 sekunder kvar. Ett surt mål med så lite tid kvar. 

 

I förlängningen drabbas Tullinge av en skada efter två minuter med ett längre spelaravbrott som följd. Vi hoppas att skadan inte är allvarlig men de första notiserna är att det ska vara ett knä som hoppat ur led och sedan hamnat på plats. 

 

När övertiden sedan sätts i spel igen är hemmalaget bättre och visar att man vill ha bonuspoängen. Och efter knappt fyra minuter får hemmalaget avgöra efter en frislagsvariant där Joakim Nilsson går runt muren, bågar och hittar en lucka. Härligt jubel i hela hallen!  

 

Tack till ni alla 533 i publiken för ert stöd!

 

Nu väntar två bortamatcher med start nästa söndag, 11/11 mot AIK i Solnahallen klockan 13.00. Den följs upp med matchen på onsdag 14/11 klockan 19.00 möter vi RIG i Umeå Energi Arena.  

 

Nästa hemmamatch i Norrmalmia är lördag 17/11 kl. 15.00 då Hudik/Björkberg IBK gästar.   

 

Vi hoppas att vi tagit våra första 3-poängare innan nästa match på hemmaplan. För er som inte kan komma och stötta oss på plats finns ju möjligheten att se matchen på www.innebandyallsvenskan.tv  

 

Matchstatistik: https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/serie/9298/match/399715 

 

/Rolf Svanold 

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan