Joakim Vikström blir ny assisterande tränare

Joakim Vikström ansluter från Storfors AIK

24-årige Joakim Vikström ansluter från Storfors AIK och blir ny assisterande tränare hos Piteå IF.

– Det känns riktigt bra att med Jockes underskrift få in en ung lokal, spännande tränare som matchar väl med hur vi vill fortsätta bygga vår trupp, säger sportchefen Jens Hedström.

Jocke agerade ifjol huvudtränare i Storfors som slutade på en fjärdeplats i division 3 efter att in i sista omgången haft möjlighet att nå andraplatsen som inneburit kval upp till division 2. Nu har han dock valt att krita på ett tvåårsavtal med Piteå IF.

– Jocke fanns på vår radar redan inför säsongen som gick, men han valde då att ta chansen som huvudansvarig i Storfors. Vi får in en noggrann, analytisk och engagerad person som är en av kommunens mest spännande tränare. I våra diskussioner med Jocke så är det framförallt hans ödmjukhet och hans driv till att ständigt bli bättre som vi fastnade för. Tillsammans med Jeppe och övrig ledarstab anser vi att dom är rätt personer som ska ta truppens utveckling framåt, säger Jens Hedström.

Tränaren Jeppe Mauritzson får alltså sällskap av Joakim Vikström när träningen smyger säsongen igång för Piteå IF den 12:e november. En liten tidigare träningsstart nu när tältet står på plats.

– Jag ser framemot att få inleda arbetet ihop med Jocke, då han är en ung och ambitiös tränare som kommer bidra mycket till mitt och hela lagets arbete för fortsatt utveckling, säger Jeppe Mauritzson.

Vi välkomnar Jocke till Piteå IF och önskar lycka till kommande säsong!

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr