Ny trea efter snabba mål och hattrick av Renberg

Tre nya poågn efter seger mot RIG nere i Umeå. Foto: Rolf Svanold

Det blev en ny trepoängare efter snabba mål i periodlinledningarna och hattrick av Marcus Renberg. Seger med 5-4 borta mot RIG Umeå.

De röda startar matchen bra och tar ledningen efter drygt en minut genom Tobbe Wiklund som är placerad i slottet och trycker in den efter assist av Anton Grundström. Perioden är tempostark och det är RIG som är spelförande även om de rödklädda har ett antal chanser. RIG kvitterade rättvist till 1-1 efter knappt 18 min på en sargretur som petades in.   

Wibax effektivitet från förra matchen fortsätter i andra perioden. De röda får möjligheten i PP redan efter 49 sek och efter flera bra avslut sätter Markus Renberg 1-2. 1-3 kommer efter ca 8 min och det är Renberg på nytt som gör mål, ett skott från halva planen i rätt höjd och med mycket trafik framför kassen. Spelet jämnar överlag ut sig i andra och Wibax växer in i matchen. Men RIG får ha mer boll då de röda drar sig tillbaka i försvarsposition efter tvåmålsledning. De röda gör en bra ”penaltykilling” i slutet av perioden. Wibax försvarsspel är fortsatt bra och laget tillhör de försvarsstarkaste i serien.

Tredje perioden inleds också på bästa sätt för de röda som utökar ledningen till 1-4 efter att Erik Nilsson går runt i högra delen av målområdet och skjuter in lågt efter assist av John Stenström. Wibax har några bra avslut bland annat. genom ett tungt skott av Grunne (Anton Grundström). Oskar Öberg gör också flera bra räddningar i viktiga lägen i matchen då laget spelar i boxplay. RIG reducerar genom en fin soloprestation med avslut ribba in av Hampus Ahrén. 16.30 tilldöms de röda en solklar straff efter en frilägessituation. Marcus Renberg är säker och sätter straffen och gör hattrick.

RIG plockar målvakten och reducerar till 3-5 en och halv minut kvar efter ett snyggt mål där bollen går på ett tillslag av tre spelare. RIG får även göra 4-5 i slutsekunden.

Vi tackar alla supporters på plats som stöttade oss och även er framför skärmar! 

Nu väntar hemmamatch i vårt kära Norrmalmia på lördag 17/11 kl. 15.00 då Hudik/Björkberg IBK gästar. Hoppas att vi ses då! 

Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=399723

/Rolf Svanold

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan