Första förlängningsförlusten för Wibax

Trots effektivitet från Wibax i andra perioden med tremålsledning och nytt hattrick av Marcus Renberg så tappade laget matchen mot H/B.

”Ställningskrig”, två lika-spelande lag, bra målvaktsspel sammanfattar första perioden. H/B gör periodens enda mål i PP dryga minuten kvar av perioden med en snygg volley i slottet.

Wibax effektivitet från de senaste vinstmatcherna fortsatte även denna gång i andra perioden och det såg bra ut för en ny trepoängare. Läs här: 9.43 1-1, straff Renberg – samma variant som senast mot RIG. 10.44, 2-1, Renberg, urläcker frislagsvariant, där han springer förbi muren, gör en 360 och avslutar i perfekt skotthöjd. 3-1, 15.30, Zerpe serverar Viklund med en smörpassning, Viklund väntar ut målvakten som lägger sig ner innan han retfullt lyfter upp bollen i höger kryss. 4-1, 16.41, min gör Renberg mål från sin mera normala avslutsposition, från halva planen – hans 3:e i matchen och andra matchen på raken med hattrick.  

Gästerna får kvittera knappt två minuter kvar. De rödklädda får två utvisningar i slutet av andra som även inledde den tredje perioden. Bra och uppoffrande boxplay gör att laget reder ut de numerära underlägena.

H/B tilldöms straff efter drygt 11 min som Alexander Hallvars Persson gör mål på med en zorro-variant, urläckert! De röda har ett jätteläge att öka men i stället kommer kvitteringen strax efteråt genom Jesper Viklund igen som gör sitt andra. Målet föregicks av en passning genom hela hemmaförsvaret där det var öppna gatan, såg inte alldeles bra ut. Hemmalaget får en utvisning korrekt dömt minuten kvar efter en otillåten trängning nära sargen. De rödklädda reder ut situationen och det blir en ny förlängning för 4:e matchen på raken.

Tyvärr förlorar de röda då H/B redan efter sju sekunder avgör med en man mer på planen efter bolltapp vid mittplan och de får kontra in avgörandet. Hemmalaget första förlust i förlängningsspel.

Matchen hade flera ansikten, de röda var på väg mot segern efter bra effektivitet i andra perioden och kanske gick det för lätt där då det såg ut som om laget slappnade av. Tyvärr fick laget också några utvisningar som säkert kan diskuteras i något fall, de gjorde att laget tappade tempot och ett bollskickligt H/B tackade och tog emot och fick komma in i matchen.

Hemmalaget kommer förstås igen efter att de ”brytit ihop” efter den tappade 3:an och kommer att göra allt de kan nästa söndag 25/11 kl. 15.00  för att ta en trepoängare då IBK Runsten gästar. Vi ses då!

Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=399730

/ Rolf Svanold

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan