Anton Lundmark förlänger kontraktet

Anton Lundmark fortsätter i Piteå IF

Nittonårige Anton Lundmark fortsätter sin karriär i Piteå IF efter att kritat på ett ettårskontrakt. Anton som anslöt från Storfors inför säsongen fick mycket speltid under hösten och gjorde det med den äran.

– Anton har väldigt många fina kvaliteter i sitt försvarsspel, säger sportchefen Jens Hedström.

Anton som hanterar alla positioner i backlinjen gjorde sin första seriematch från start i hemmamatchen mot IFK Östersund som högerback, det var dock som mittback han blev ordinarie under delar hösten.

– Anton har haft en väldigt fin utvecklingskurva under 2018 och visade framförallt under hösten att han är redo för att ta en stor roll i laget. Därför är det väldigt glädjande att vi får fortsätta utvecklas tillsammans under 2019, säger tränaren Jeppe Mauritzson.

Satsningen på unga lokala spelare fortsätter och en viktig pusselbit är lagd i och med denna underskrift. Jens Hedström fortsätter se ljust på framtiden i stort men även på Antons framtid.

– Det är lätt att i tuffa matcher och situationer inte välja att ge yngre spelare chansen, men där tycker jag vår ledarstab gjort det fantastiskt bra. Anton visade under förra säsongen, i både träningar och matcher, att hans defensiva egenskaper är väldigt starka och nog bra för att spela i division 2. Lyckas vi arbeta vidare med dom samt Antons offensiva egenskaper i hans roll som mittback så tror jag vi kommer se en spelare som kan kliva ytterligare pinnhål i seriesystemen inom något år.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida http://www.svenskalag.se/pifherr