Wibax första fullpoängare i Norrmalmia

Ett laddat hemmalag krigade till sig en rättvis seger.

Det rödklädda hemmalaget såg taggade och beslutsamma på värmningen att ta sin första trepoängsvinst hemma. De sex tidigare hemmamatcherna hade ju som bekant slutat med tre förlängningsvinster, två oavgjorda och i förra omgången förlängningsförlust mot Hudik/Björkberg IBK. IBK Runsten saknade seger på de fem senaste matcherna. De kom närmast från oavgjort i derbyt mot Gävle. Runsten har en seger hemma mot Thorengruppen så kapacitet finns hos laget.

De rödklädda startar matchen bra och har ett större bollinnehav. Runsten kommer in mer i matchen och det är chanser åt båda håll. Efter ca 14 min gör Wibax 1-0 genom John Stenström efter en snygg diagonalare från vänster sida. Runsten replikerar per omgående efter en retur. Efter drygt 16 min och under 2,5 minuter gör de röda tre mål, först 2-1 Renberg efter en miniöverlämning av Ekke på höger sida om centrallinjen, Renberg drog till direkt. 3-1, Oskar Forsgren får bollen i slottet, där han står som det känns i evigheter och funderar var han ska lägga bollen trots fem försvarande Runstensspelare utöver målvakten. 4-1 kommer efter drygt 19 min, Joakim Nilsson slår en lång passning på sin högerkant till Oskar Forsgren på samma kant som efter en löpning drar ett dragskott i mål.

Större delen av andra perioden saknar något ordnat spel. Det är böljande spel åt båda hållen och inget strukturerat uppställt spel. De röda får dock utöka till 5-1 efter drygt 10 min då Isac Zerpe sätter en retur i krysset efter Tobbe Wiklunds skott.

I den tredje perioden får Runsten reducera dubbla gånger. Först i PP efter ett felaktigt byte hos hemmalaget. Sen bjuder de rödklädda i PP på ett mål efter mycket slarvigt spel där gästerna får dubbla frilägen och gör 3-5 på den andra möjligheten. De röda får dock omgående en ny chans i PP och nyttjar den i ett friläge till 6-3 efter att den Runsten-spelare som satt utvisad klev ut på planen och det bedömdes som ett felaktigt byte. Ett mycket viktigt mål i det läget av matchen som nog anses får vara matchavgörande. Det är Renberg gör målet, hans 8:e på tre matcher, efter assist från Joakim Nilsson igen. 7-3 kommer efter drygt 10 min då Erik Nilsson jobbat loss i bollen i högra hörnet till John Stenström vid mittplanen som snyggt passade åter till Ekke som la in bollen. 8-3, efter drygt 15 min är samma herrar bakom, Erik går runt på vänsterkanten i en båge och väntar in John Stenströms som smyger bakom Runstens försvar som tittar på bollen och inte ser honom.  

Nästa match är lördag 15/12 kl. 13.00 borta mot nykomlingen KAIS Mora. Matchen ser ni streamat på www.innebandyallsvenskan.tv  Den 6/1, (trettondagen), kl. 14.00 gästar Team Thorengruppen IBK Norrmalmia. Välkomna att stötta oss då till tre nya poäng!

Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=399738

/ Rolf Svanold

Detta inlägg finns i sin helhet på Wibax Piteå IBK hemsida https://www.wibaxpitea.se//wibaxpitea-allsvenskan