Norrbottens Innebandyförbund tackar för årets truppläger i Kiruna

Norrbottens Innebandyförbund önskar att lägret i Kiruna blir en tradition.

Norrbottens Innebandyförbund har återigen valt att lägga ett av sina truppläger för distriktslaget i Kiruna, något som borde bli en tradition. I år kom distriktslaget upp med 18 utespelare och 3 målvakter, flertalet från olika klubbar och orter runt om i Norrbotten.


Helgen börjar på fredag kväll när spelarna kommer upp med genomgång av taktik och teori innan det är dags att sova. 
Lördag startar tidigt med frukost redan 07.00 och
Powerplay-genomgång 7.30.

Första träningspasset görs i Rakethallen från 8.30 – 10.00, därefter bär det av till Icehotel för en sponsrad guidad tur av attraktionen.
Efter lunch vankas träningsmatch mot SBT Tornio där vi ställs mot ett tekniskt skickligt lag. Det blir hett när SBT Tornio sätter ett vackert zorro mål efter 3 (!!) sekunder. Distriktslaget svarar med ett snabbt kvitteringsmål och matchen är igång.

Det är fysiskt, snabbt och i stundtals riktigt vackert spel som gör att distriktslaget tar ledningen med 4-1. 
I tredje perioden växlar SBT Tornio upp och kommer ikapp från 5-2 till 5-5. Det är hetsiga minuter på plan och båda lagen spelar för att vinna vilket resulterar i att distriktslaget trycker in 6-5 genom ett snyggt backmål av Arvid Viklund (ÖIBF). 
SBT Tornio plockar ut sin målvakt och spelar med hög press sista minuterna och distriktslaget står upp och går segrande ur första träningsmatchen.

Efter matchen är det middag och matchgenomgång innan spelarna får någon timme för att spela spel och varva ner. 
På söndag vankas returmatch i Rakethallen.

Norrbottens Innebandyförbund tillsammans med distriktslaget och dess förbundskaptener tackar för att ni gör denna helg möjlig för oss. 
I år sov vi på skolan, spelade matcher och tränade i rakethallen, fick en guidad tur på icehotel och spelarna blev hämtade och skjutsade till och från tåg respektive busstation. Vi fick äta oss mätta flera gånger om dagen tack vare sponsring från lokala företag samt att vi kunde bjuda in SBT Tornio för träningsmatcher, något som hade varit helt omöjligt om vi inte hade fått den sponsring vi fick för denna helg. 
Detta truppläger är det första för detta års distriktslag och att få träna spelarna här uppe i Kiruna i allt vad ett SM innebär med boende på hårt underlag, äta i samlad trupp, spela i annan hall än den man är van vid och möta ett motstånd som är jämnstora och dessutom riktigt skickliga ger oss bästa möjliga förutsättningen till att vara redo för SM.

Norrbottens Innebandyförbund med distriktslag och förbundskaptener tackar återigen för en fantastisk helg och för att ni gör det möjligt för oss att lägga läger här uppe, det betyder mycket!

 

Källa: Norrbottens Innebandyförbund