Kreuth 2018

 Detta inlägg finns i sin helhet på Wilma Marklund (Blogg) hemsida https://nouw.com/wilmamarklunds

Senaste helgen var jag på tävling på en stor och fin anläggning i Kreuth som jag nu tänkte berätta lite om. Helgen får en ganska stor tumme upp, men bara ganska haha.

Först och främst själva tävlingen då och resultaten jag gjorde. Carrica är unghästen som jag brukar rida som jag även fick tävla denna gång vilket var väldigt roligt. Med henne red jag youngster tour och blev 3a första dagen och 2a andra dagen för att sedan ha ett ned i omhoppningen i finalen. Några av våra bästa rundor tillsammans och ett klart godkänt resultat!

Django presterade ungefär likadant med en felfri runda med placering i torsdagens 135 för att sedan sätta sin livs första 145 dagen efter felfritt (!!) med placering även där vilket var helgens absoluta höjdpunkt enligt mig. Så jäkla lätt han gjorde det och jag är så glad och förväntansfull över kommande äventyr med honom! Red sedan 140-finalen med ett nedslag som var 100% mitt fel. Duktig häst!!!

Så till sist Clarisen. Känner mig väldigt nöjd över henne men inte supernöjd över resultaten precis. Hoppade big tour rakt igenom, det vill säga 140, 145 och 145 GP, alla med ett nedslag. Första dagen rev vi sista i grunden, andra dagen sista hindret ännu en gång :)))) och i GPn föll minsta jäkla hindret på hela banan typ. Så irriterande och särskilt eftersom det var 250 000kr i prispengar och endast 5st till omhoppning… Visste hur jag egentligen ville rida till det hindret men fick lite tips (som vanligtvis alltid brukar fungera jättebra!) och även fast jag inte riktigt höll med så ändrade jag planen och ja. Kan ju självklart hända att jag rivit det iallafall men grämde mig lagomt jäkla mycket efteråt. Blev iallafall placerad så får väl se det och några rankingpoäng som tröstpris 😉

Allt som allt har hästarna bjudit på superfin hoppning och jag har ridit helt okej. Tror jag har lagt upp videor från nästan alla rundor på instagram för den som är intresserad! Och som ni kanske såg i förra inlägget här på bloggis där vi käkade lite pizza så var tiden utanför själva tävlingsbanan även den jättetrevlig. Hängde mycket med Lucas och kollade på fiiina hästar. Efter fredagens 145 gick vi alla till ryttarfesten en snabbis för att fira de fina resultaten och kvällen efter körde vi återigen in till stan för att äta och kolla Grinchen på bio. Dock var den på tyska utan text haha men vi förstod rätt bra ändå 😉

Trött Django efter hans felfria 145

 Detta inlägg finns i sin helhet på Wilma Marklund (Blogg) hemsida https://nouw.com/wilmamarklunds

Wilma Marklund
Hej och välkomna! Wilma heter jag, 18 år och både född och uppväxt i Piteå i norr. Fajtades med cancer som liten vilket gör att jag idag endast ser på ett öga. Studerar teknik på Strömbackaskolan och har ett brinnande intresse för ridning<3 Ingår i det svenska ungdomslandslaget i hoppning. Har vinster upp till 145cm, ridit 2st EM, 3a på NM 2017, 2x svensk mästare. Följ med mig och mina hästar på vår fartfyllda och roliga resa, både på tävling och till vardags!