Pressinbjudan – Kultur- och fritidsnämnden i Piteå kommun delar ut Kulturpris och stipendier

Torsdag den 6 december klockan 13.30 på Piteå Stadsbibliotek delas kultur- och fritidsnämndens stipendier och kulturpris ut. Priserna delas ut av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ann-Katrine Sämfors.

Kultur- och fritidsnämndens kulturpris och stipendier:

Ungdomsledare: 15 000 kr

Ges till aktiv ungdomsledare inom föreningsdriven verksamhet och som bedöms ha god kunnighet, ett gott ledarskap, intresse och som anses lämplig för vidareutbildning.

Idrottsutövare: 15 000 kr

Ges till idrottsutövare som har intresse och fallenhet och som anses lämpliga för vidareutveckling inom berörd idrottsgren.

Niklas Jonsson stipendium: 21 000 kr

Ges till aktiv skidåkare inom någon av disciplinerna längdskidåkning, skidskytte eller skidorientering. Stipendiaten ska under verksamhetsåret, som junior eller senior ha gjort en stor tävlingsprestation. Stipendiaten ska vara bosatt i Piteå kommun och/eller tävla för en Piteå-förening.

Kulturpris: 25 000 kr

Ges till person som är yrkesmässigt verksam inom kulturområdet. Personen ska vara en profil och känd ambassadör för Piteå och ska vara/ha varit bosatt och verksam i Piteå, eller startat sitt kulturella utövande i kommunen.

Kulturstipendium: 15 000 kr

Ges till aktiva kulturutövare/entreprenörer som är på väg mot en mer eller mindre aktiv yrkesverksamhet inom kulturområdet. Mottagaren ska vara eller ha varit bosatt i Piteå.

Arbetarspelens stipendium: 10 000 kr

Stipendiet ska stimulera skrivar- och teaterverksamhet och kan tilldelas lokal skrivare eller grupp som inte har författandet som yrke, samt enskild person eller grupp som är ideellt verksam inom amatörteaterns skilda yrkesområden.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida http://www.mynewsdesk.com/se/pitea/pressreleases