Årets skyltfönster i Piteå

Vinnare av årets skyltfönstertävling blev Hem Ljuva Hem.

Julskyltningen i de svenska städerna är en gammal jultradition där folk gick man ur huse för att juldekorationerna i butikernas skyltfönster.

Under skyltsöndagen fylldes Piteås gator av folk i alla åldrar som ville välkomna julen och träffa tomten. För att lyfta julskyltningen och väcka liv i denna tradition anordnades en skyltfönstertävling mellan butikerna som är medlem i Destination Piteå. Besökarna fick utse sin personliga favorit och hade därigenom chans att vinna Piteås Presentkort.

Vinnare av årets skyltfönstertävling blev Hem Ljuva Hem tätt följd av Järnspisens Matbod, Karinas Viltbutik och Lekia.

Stort Grattis till utmärkelsen ”Årets skyltfönster” önskar vi Hem Ljuva Hem och passar på att ställa lite frågor till Karin Källström, ägare av Hem Ljuva Hem

Hur känns det att kamma hem vinsten ”Årets skyltfönster”?
– Jättekul att vi vann skyltfönstertävlingen! Alla som jobbar här är så kreativa och skyltar alltid så snyggt. Så det känns uppmuntrande att Pitebor och besökare gillar vår skyltning. Tusen tack!

Hur gick tankarna vad gäller utformningen?
– Vi tänkte att varje fönster skulle ha olika stilar som en traditionell, en vit och frostig, en med mycket mässing osv.

Vad tar du med dig till nästa års tävling?
– Vi kommer att fortsätta att använda våra skyltfönster så att de som går förbi blir inspirerade till att göra fint hemma och får många julklappstips.

Vi säger också stort Grattis till Kajsa Utterström som blev den lyckliga vinnaren av Piteås Presentkort laddat med 500:-.

Text och foto: Sara Holm